Followers

Saturday, February 16, 2013

WAK SAYANG DUNIA KAMERA (FEB 2013)

⇧ Majalah Dunia Kamera (Edisi Februari 2013). ©2013 WakGelas™


Ingat tak kawan2 gambr Laguna Seri Alam yg wak tayang dlm blog mrapu wak ni bulan lepas? [+ Laguna Seri Alam Sunset ]

Dulu adalah bini orgtu cebik2 kan muka sambil berkata,'takde maknenye gambar cantik2 letak dalam blog, letak dalam FB, walopon kawan2 laikes berjuta2 lemon pon, akhirnya tak mendapat manfaat faedah apa2.. ' uuHUu sodeyy kann, kannns

Jadi sebagai menyahut cabaran, wak hantarla sekeping dua gambiran wak tuu dlm majalah fotografi yee., Dan setelah menunggu bbrape minggu akhirnya dapatla wak tatapi karya wak yg pertama dan julung2 kalinya terpampang separuh muka jee.. ehHHee, tapi wak sukak wak sukak.. alhamdulillah

Maka terimalahhh seadanyeer....,

Tapi siang tadi kan wak dh updet status dlm FB wak yg itu, ituu, dan itewww.., tetibe ada saje komen kawan yg mulut celupar ni yg kata pulakk,'Xde maknenye gambar masuk dlm magazine kalo Xleh menang contest jugakk.,' ahHHKs, mungkin kawan tu X pernah kot baca blog wak mrapu nii.. iiiEE geramnyee wak.,taPi wak positif jugak, mungkin kawan konco gonjol tu gurau2 dgn wak gamaknyeer.. hewhew2

45 comments:

  1. wak...tahniah..... lepas nie lebih ramai yg akan kagumi hasil kerja wak...remy yg first tau!!!!

    ReplyDelete
  2. JM pun suka hasil kerja Wak :-) biarlah dia nk ckp mcm tu sebenarnya dia jelez, ala biarkan je org mcm tu x ke mana dia nanti sbb org yg buduk hati takkan bahagia dan yg penting kita enjoy ngan hasil karya kita kan. Gambar yg cantik sedsp mata memandang. Alamak terpanjang pulak komen nyer hihihi

    ReplyDelete
  3. salam wak..
    hihih..
    yg penting hasil karya yg kita buat sendiri memuaskan hati kita kan..:)

    mmg wak punye shoot semuanya oshem!

    ReplyDelete
  4. Terbaik lah Wak...
    Lepas ni boleh features dlm majalah DCM pulok...:)

    ReplyDelete
  5. Tahniah Wakkkkkkk.

    Alaaaa Wak org tu gurau2 jer kot, jangan la kecik hati... macam wak juga yang suka gurau2 tuuh... tak sia-sia bini org tuh bebel2 cebik2 kan, tercabar pastu hasilnya positif

    ReplyDelete
  6. Komen negatif tu datang daripada pemikiran negatif, tak membina langsung! Benda besar bermula dari yang kecil. Apa pun, tahniah wak! Dan lepas ni mesti cuba lagi...

    ReplyDelete
  7. wah.. tahniah.. sarah pun minat juga bab photography ni.. :)

    ReplyDelete
  8. Waah..bestnya wak. Tahniah!!!
    Pedulilah apa org lain kata, diorang tak faham erti kepuasan dari hobi ni.

    *gambar ni wak penah letak kat blog kan..mmg sgt memukau pndgn.

    ReplyDelete
  9. wah tahniah WG dpt pic.wak dpt masuk magazine..takmo sedih2 tau wak..kawan wak tu saja gurau2 nak bagi hati wak terbakar je..hu2x.. ;)

    ReplyDelete
  10. tahniah wak...depa ni taktau kot, bukan calang-calang orang dapat masuk majalah, hehe...gambar-gambar wak memang terbaik lah, sekali sekala tu wak turunlah ilmu dekat kami yang amatur ni sikit-sikit :)

    ReplyDelete
  11. wak takde buat makan-makan muka masuk majalah??

    hehe

    ReplyDelete
  12. tahniah wak!..jangan pedulik kata org yg suka mematahkan semangat tu!its a baby step to expose ur work to the world!

    ReplyDelete
  13. tahniah Wak.. power lahhhh... ada hadiah tak?
    pedulikan apa org nak kata Wak.. dulu2 saya pon camtu gak.. bila dah masuk magazine dan ada menang hadiah, mereka yg mengata-ngata tu pon sonyap... ehehehehe

    ReplyDelete
  14. Uikkk...den rasa kalau ambil gambar2 cantik....tgk gambar2 cantik.....tenang hati oooo.......err...masuk majalah depa bayar berapa..??

    ReplyDelete
  15. ala wak.. depa tu tak minat.. biaule.. kita suka kita buatla...
    tahniahle dah masuk majalah..tunggu karya wak yang terbaru...

    ReplyDelete
  16. Ala...dia jeles tu wak...tahniah daripada saya...semoga apa yang orang kata-kata tu jadi pembakar semangat untuk wak..hari tu dah menang Ritma Johor tu...kira berjaya la tu..

    ReplyDelete
  17. Tahniah wak. Gambar tu memang cantik. Abaikan jer lah org yg mulut celupar tu.

    ReplyDelete
  18. pergh2 bila nak jadi macam wak ni

    ReplyDelete
  19. memang ngetop wak. yg bg komen negatif jeles ler tuuuuu....

    ReplyDelete
  20. tAHNIAH wAK (SENGEH)
    ALAHAI SAPA LAH YANG mulut udang naga CAKAP KAT WAK CAM TU
    sampai hatinya khen SR
    sabor le wak hanya wak jer yang tahu
    pepun tangan kita jetet hanya jari kita jer yang mampu mentafsirkannya
    peace wak..... (sengeh)

    ReplyDelete
  21. Congratulations wak,dapat menang contest,masuk majalah sekali.

    ReplyDelete
  22. Memang cantik pun walau kakak tak pandai menilai seni...

    Mesti dia tak tahu wak dah dapat hadiah dari anjuran Yayasan Negeri Johor tu Wak. Kena selit gambar kemenangan di sidebar bloglah wak biar dia terperanjat..

    ReplyDelete
  23. kalau nk cili saya boleh tolong supply... haha.

    pedulikkan wak...


    .

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah....
    x sia2 menyahut cabaran ye wak....

    ReplyDelete
  25. Wak, saya rasa Wak dah setaraf dengan profesional photographer. Photographer National geographic mesti nages lepas nie, x leh cari makan dah. Dah keluar majalah nie, tak lama lagi mesti Wak dapat offer dari mana2. Jangan dengar bingit langau2 tu semua.

    Kalau saya, saya bingkaikan dan gantung keliling rumah semua gambar2 cantik macam nie. Damaiii jer rasa.

    Tahniah Wak.. seikhlasnya.

    ReplyDelete
  26. tahniah wak...oklah tu masuk majalah, bukan senang nak terpilih, yg penting kepuasan hati :)

    ReplyDelete
  27. Nampaknya jadi selebriti lah Wak ni.. tahniah ya Wak. Nanti saya kena bawa autograf kot2 terjumpa Wak boleh minta sain!

    ReplyDelete
  28. wah! tahniah wak..ala-ala celebriti gitu :p

    ReplyDelete
  29. Salam kenal Wak. Terima kasih sudi singgah blog kak ani.

    Tak aper Wak, yg baik tu akan terserlah juga nanti.

    ReplyDelete
  30. Fuiyo!
    Tabik spring wak!
    Kena beli majalah ni nampaknya...

    ReplyDelete
  31. banyaknye coment kwn2 wak tuhh.
    dorg takde kerja lain ke.. hehe

    ReplyDelete
  32. majalah apa ni wak, nak cari satu lah!

    lain kali wak ketawakan jer org yg dengki kAT Wak tu, heheh

    ReplyDelete
  33. wakkkk cantiknyeeeee! agaknya orang tu saja nak cabar wak supaya amik gambar cantik2 kott

    ReplyDelete
  34. relax wak..kata2 negatif mcm tu sebenarnya ada baiknya...motivation...extrinsic motivator..hehehe

    ReplyDelete
  35. kalau wak menang 10k pun..akan ada yg cakap..alah 10k ja pun..bkn 1 juta...
    begitulah wak...resam hidup ini..

    ReplyDelete
  36. saya doakan wak menang tau ! ;))

    ReplyDelete
  37. Tahniah wak.gA wak tu da tmat ke?xdgr crita pun

    ReplyDelete
  38. tu ke gambar yg wak ambik? lawa gilaaaa! good job! ^^

    ReplyDelete
  39. xpernah dgr lorh majalah nih..nk kene g usha2 jugk nih.

    ReplyDelete
  40. tahniah wak..lepas ni ley la amik photo shoot untuk BK plak

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen