Followers

Thursday, February 21, 2013

DONG DONG CHENG

⇧ The lion dancers on the floor number 13A. ©2013 WakGelas™

Semalam dari tengahari sampey nk balik keje riuh rendah dengan bunyi muzik dong dong cheng tarian singa membawa tuah kununnyeer.. Dh hujung2 nk balik baru wak sibuk berlari2an amek kamera dlm kete panjat tangga nak tangkap singa bertuah ituu.., uuHUUu

Tp gambiran diatas bukan di opis pejabat wak tapii..,harap maklum.

62 comments:

  1. ehem meriahnya dong dong cheng.. ;)

    ReplyDelete
  2. Wahhh belum abis lg raya dong dong cheng ni
    Wak tak join sama keww hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. join la tuuu makk, joinn tangkep gambr.. ehhe,,vollee

      Delete
  3. seronok eks.. meriah dan menghiburkan... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun sekali kasik bingit opis.. ahHKs

      Delete
  4. meriah.... lebih2 lagi kalau singa tu kasi limau atau ampau....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahha,, wak tengok singa tu yg kupas limau, angpau xde tapii..

      Delete
    2. tapii ape wak... mesti ada yg istimewa......he3

      Delete
    3. harhar2, xphm rupanye, wak letak 'tapi' kat bakang je.. abaikan bro

      Delete
  5. Replies
    1. singa X mengaumm yee., yg bising bingit tu gendam deram dan dong dong cheng nyee.,,UUhuuu

      Delete
  6. malam raya,depa main mercun...3 mlm lepas,main lagi..halau hantu apa entahlah...kenapa la tak main mercun pukul 8,9 malam...ni main lepas jam 12 malam...kul 1,2...nak tido pun tak boleh...anak2 kecik terkejut,terjaga,nangis...

    malam chap goh may depa main lagi,kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm mak penah baca X dlm paper ke aper, dorang komplen soh tutup azan yg berkumandang kat masjid2 tuu sbb reason yg sama.. uhhuu, ada yg letak kepala khinzir kat dalam masjid surau lagiikks.. astaghfirullah..,

      Delete
  7. CNY tahun ni saya tak jumpa lak nagn naga dong dong cheng tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompeni gomen manade naga bagai camni kannns..,ehHHHE

      Delete
  8. Tapi apo?
    Sila habiskan ayat :D

    ReplyDelete
  9. suka..suka..suka..suka tgk tarian singa ni..dong dong cheng..dong dong cheng..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala bolelah layann mak kanns..ehHHHe

      Delete
  10. Napa wak tak ambik gambar naga beraksi wak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh beraksi la tu makk dlm opis je tapii..,iHHIks

      Delete
  11. Mak Neng datang wak... ingat kan wak yang masuk dlm kepala singa tu.

    p/s : Mak neng dh email. ada terima tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. emel psl ole2 bandung wak tu keer, dah lama dpt yee..ehhe,tenkiu

      Delete
  12. Wak 'tahun ular' kat opis mana pulak ni?
    Opis Wak takde kan dong dong cheng ni?

    p/s: nak comment as 'wordpress' dah takleh ye Wak.. 'Google account' je option yg ada tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis sama bangunan jeer, bunyi sampeh masuk dlm opis wak laa tu yg berlari amek kamera.. ahhhaa

      p/s: sori psl comment tu wak dh betulkan ye bang mJmP..,

      Delete
  13. Wak memang kenal ker orang dalam opis tu? Wak sanggup redah apa saja untuk gambar kan? Ciri2 photographer tegar macam nie lah yang sesuai untuk editorial department kami... Ada passion. Malangnya, 'them', sudah hilang passion. Yang ada hanyalah bekerja untuk gaji. Sedih..



    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2.. memey wak X kenal yee.., memey pakey redah je sbb tarian singa ada dlm opis dorang tuu jee.., tgh selebret raya Xde sape yg halau, pintu opis pon terbukak smpi bilik bos dorang wak terjahh, pakguard pon Xde.. ehhhHHeee, mak ada job ke tuk wakk..

      Delete
  14. anak saya sebut dum dum cheng. kejap lagi singa singa jantan tuh sampei ke ojis ija buat heboh buat memekak jer... yg untung big boss sbb dia gesel kat meja boss sajer.. meja staff dia main lalu tak pandang pun... tak paa. nnt ija tabur beras kuning kat meja ija kasi ong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. letak je nasi kangkang kat meja bos mak tuu, tengok berkesan ke takk.,ahHHKs

      Delete
  15. tung tung cha tung tung cha hehe. thn ni xsmpt nk tgk lion dance T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ammvoiii, ko gi mane sampey X smpt nk tgk.. , uhHHuu

      Delete
  16. dong dong cheng! hehe...masih lagi raya wak, bukan dah habis ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah macam kita sebulan raya.., weekend ni lagi ada chap goh meyy.. ahhhhKs

      Delete
  17. Selamat kat ops pun ada dong dong cheng jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat? ke semalam? wak pon x phm mak ckp ape ni.. ;-p

      Delete
  18. Nak suruh singa bertuah ni joget kat klinik saya lah Wak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana leh abg doc, nnti orgkata hilang akidah fulakks, ataupun buang tebiat jugakks, ahHHks

      Delete
  19. Meriah la hari wak...

    Saya sebut..dung dung che. :)

    ReplyDelete
  20. Dpt tgk dong dong cheng juga smalam. Ada makan free lagi ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungnye makk dpt makan free ghituuu..UUhuu

      Delete
  21. salam wakkk...

    dong dong cheng..dam dam tummm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik wirda yee, meriah nampakk tuu.., ehHHee

      Delete
  22. salam wak..
    dong dong cheng tu tarian singa upenye..
    hihih..kat uni pun baru ade tarian singa..

    singa bg mandarin tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. singa kopek sendirik mandarin atas meja yee..,ehHHks

      Delete
  23. Chinese always believe in fung shui,good luck and fortune when doing business.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes indeed bro thomas, it's so obvious that they even change the floor number from 14 to 13A..,

      Delete
  24. Dong Dong Cheng... teringat pula pelakon Hong Kong Dodo Cheng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon X kenal dodo cheng dan dia pon X kenal wak jugakk.., ahhKs

      Delete
  25. dari kecik2 dulu ternanti2 singa menari di kedai2 cina kat town..hehe

    ReplyDelete
  26. tumpang meriah ye Wak. 'tapi'...harap maklum tu, ummi tak berapa maklum, blur juga ummi ni Wak.

    ReplyDelete
  27. baru perasan, taun ni tak dok lagi nampak tarian singa.. belum panas lagi ke..huhu

    ReplyDelete
  28. seronok woh kalau tgk perfomance dorang.

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen