Followers

Friday, February 22, 2013

KETAM MALAM JUMAAT

⇧ Masjid Biru Shah Alam. ©2013 WakGelas™

Semalam pas keje memey wak berlarian jugak nk tangkep sunset kat masjid blue Shah Alam itu.., tapi apakan daya buah cempedak pon dh jadik nagnka.., dek kerana terperangkap dlm jem Lebuhraya Persekutuan Federal Highway 2jam setengah, maka gambiran mesjid atas je wak dptt..

Semasa wak nk gi solat magrib kat dalam dewan atas tu punyela jauh kena amek wudhu kat bawah yee.., Tetibe wak teringat dulu (22 tahun lampau) adalah amooii tempat wak mula2 keje dulu kata teruja penah sampeh melawat rombongan cikkiah mesjid biru shah alam, mesjid terbesar kat asia tenggara masa tuuu.., ahaha, masa tu paip air wudhu automatik pakey laser ye kengkawan, maksudnye letak tangan bawah pili air kuar air, letak je tangan bawah pili kuar air.. cahnggih kann, kalo kuar air letak je tangan bawah pili -- ngeee, tapi sekang dh X fungsi sensor pili air tu dh kena pakai putar jugakk macam kat kampung wak ..

Fasal dua yelah temapt jalan kaki dari nak ke dewan solat tu kan batu marmar memey licin uools, wong putih matsalleh cakap 'No Safety' yee., dgn air hujan melimpah basah..,cadangan wak 20sen letaklah alas kaki memanjang yg tidak licin supaya orangramai leh jalan dengan selamat X terpeleset gituuu..uhhuuu

Sebleum balik wak sempat lg mamam mee kari ketam seksyen 7 jugakk.., ketam nipah kata budak warung tuuu.., sodappppnyeer, nyam nyammm

Dulu wak penah ngetest try mamam mee kari keramat heyyh.. [+ Mee Ketam Key Ell ]

Nota lain pantun ketam hari jumaat. Tuan ketam padi pulut,. Saya ketam padi Jawi;. Tuan berkata sedap di mulut,. Saya mendengar sakit hati. Ammboiii.

⇧ Mee Kari Ketam, Seksyen 7, Shah Alam. ©2013 WakGelas™

24 comments:

  1. Wow!pasal jam 2 jamlah dapat shot secantik ni.

    ReplyDelete
  2. gambar cantik betul, wak... bilalah saya nak jadi berseni macam ni?
    mee ketam pun sedap tu, saya pun suka pergi kedai ni

    ReplyDelete
  3. Kalau dh kreatif tu sumer pic ssntek
    Meh sini JM nk berpantun gak ahakssss
    Wak makan mee ketam,
    Mkn sorang x hajak JM,
    Wah sedapnya mk mee ketam,
    Bila nk hajak JM ahahaha boleh pantu gitewww :-)

    ReplyDelete
  4. Takpe wak gambar di atas ni pun kalau pada saya dah ohsem sangat..dapat makan mi ketam pulak tu..hish...betul juga kan wak...keselamatan pengunjung harus diutamakan..nanti singgah nak solat jadi hal lain pulak..tapi banyak juga masjid-masjid yang ada sekarang sebegitu..

    ReplyDelete
  5. meriah nampak ketam tu Wak..
    mau tak konsentret makan mee sebab asik makan ketam aje kan..

    ReplyDelete
  6. Saya ada baca kat blog [...] mee ketam sek 7 sedap, nak cuba lah nanti

    ReplyDelete
  7. ehem memang cantik masjid s/alam..mama tumpang bangga..mama org selangor..alamak WG mama tak sempat lagi makan kat situ..selalu org cerita tentang mee ketam ni.. nanti nak try la.. ;) jeles mama tau..he2x..

    ReplyDelete
  8. Cantik sgt wak....kadang2 bila terlepas moment sbb jem ker apa ker, cik hubby selalu ckp..."kita rakam dengan mata jerlahhhhh"

    ReplyDelete
  9. amboiiii..Wak dah ngetest mee ketam seksyen 7 tu ya....saya yg sepelaung dari seksyen 7 ni pun tak pernah try...hahaha

    mmg berchenta la wak nak naik dewan solat kat semejid biru tu...kalau gi situ time bukan solat jemaah, saya bantai solat kat bawah kaki lima aja...hahahah...malas nak menapak

    ReplyDelete
  10. Ya Allah cantiknya masjid tu..
    Mst sedap ya Wak mee ketam nie..xpernah mkn pun

    ReplyDelete
  11. gambar masjid tuh cantikkkkk. awesome.!!!

    ReplyDelete
  12. cantik gambo masjid tue... nureen x pernah smpi lagik...
    mee ketam.. perggghhhh, kat png ada gak tp mee kuah ketam, drg dh kopek siap2 isinya :)

    ReplyDelete
  13. Betul wak...jauh sungguh tempat wudhuk dengan dewan solatnya. First time dulu sampai sesat barat saya dengan kawan2 cari tempat wudhu perempuan dan dewan solatnya. Sampai tersasar ke tingkat bawah.

    Gambar masjid itu memang biru betul. Ada harapan masuk majalah lagi nie wak.

    ReplyDelete
  14. Anak kawan saya bukan anak saya, salah taip wak.

    ReplyDelete
  15. cantik gambar masjid shah alam tu wak!!!!! rasa tenang jer...... yg gambar bawah...memebuatkan remy nak pi makan mee ketam malam nie jugak.....he3

    ReplyDelete
  16. cantik betul gambar yang wak ambil ni

    ReplyDelete
  17. salam wakkkk...

    sy selalu k sek 9 shah alam tu..betul2 belakang hotel concorde,tmpt mkn yg selalu sy pegi restoran cli merah tu,mkn lempeng pisang dia sedap wakkkk...pegi la cuba..lagi satu pai daging di tea pot kat sacc mall tu... l like...

    ReplyDelete
  18. salam wak..
    hihi..walaupun tiada sunset, hasil tembakan wak ttp mabelessss :)
    oo.. cantik sekali masjid tu.. :)
    cpernah masuk mejid s.alam tu..tp time tu dah guna pili putar2..
    haha..boleh dirujuk ke PBT aduan /cadangan wak ni... :p

    x pernah merasa mee ketamm..ini buat cma terliurrrr..... :p

    ReplyDelete
  19. 2 jam setengah jam wak? mati kutu dah saya jam lama2 macam ni. kalau boleh, memang saya takkan masuk federal, huhu...

    ReplyDelete
  20. cantik!nasib baik jamm...hahaha

    ReplyDelete
  21. Saya pernah ke masjid waktu pergi rombongan sekolah masa sek rendah.. Dah lama benar kan. Cantik gambar Wak..

    ReplyDelete
  22. huhuhu.

    saya pun pernah gak wat rombongan pegi masjid shah alam...

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen