Followers

Sunday, February 17, 2013

SING RAGIL

⇧ Yaasir. ©2013 WakGelas™

Salam weekend semua kengkawan wak lahhh..,

Harini Ahad, anak lanang sing mbarep wak tu nak terbang naik belon balik kota samarahan yee.., Pagi2 nnti wak kena hantar gi airport .., Muger2 berjaya membawa balik segulung ijazah bulan enam nanti.. Aminn.



Nota kamus bahasa Jawa. Sing Ragil = yg bongsu, Sing mbarep = yg sulong, anak lanang = anak lelaki, anak wedok = anak perempuan, sapian = atas si bongsu, mbok enom = emak muda.

⇧ Yaasir & Hard Rock Cafe Bandung. ©2013 WakGelas™

⇧ aBo and aDm & Hard Rock Cafe Bengaluru yesterday morning. ©2013 WakGelas™

⇧ Family dinner at Nandos, Jaya Jusco Tebrau City last night, captured with handphone chap aiYam. ©2013 WakGelas™

30 comments:

  1. so semalam jadik dato' kejap ye? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaa, smlm wak mamam caesar salad jeeer..,hewhew2

      Delete
  2. Nasib baik ada translation klau xtahu siapa sing ragil ni :-)

    ReplyDelete
  3. wak..anak yg sing mbrep balajar ngang di?

    ReplyDelete
  4. tergeliat lidah nak sebut bahasa jawa tu wak....

    ReplyDelete
  5. Ingatkan bangaluru kat india nun hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memeyla bengaluru india mak dia dpt dari opismate dulu2..,Uhuuu

      Delete
  6. Bocha cilik wak semakin ganteng :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah bang., budak2 sekang pown nk membesar jugakk,ahHKs

      Delete
  7. comel nyer sing ragil......
    mesti meriah mkn ramai2 kat nandos tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehE, memeyla meriah bro Remy.. sekali sekala jeeer

      Delete
  8. wah sedapnya dinner wak ni
    hampir ngences aku nang keney...
    kita urang mangan nang Tefian ayye dino2 iki
    Nice shoot wak.... (nyengir)

    ReplyDelete
  9. mbok enom, gambar bawah skali tu dalam restoran wak pakey henpon cap aiYam waie yee, bukan kamera dslr gedi gedabak.., harhar

    ReplyDelete
  10. heeeeeeee...baju yaasir sama ngan ite laaaa..

    THANKS WAK for the ole-ole dari Bandung tu!
    may Allah bless u and family!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2la cimot tuu., muger2 kiter leh jd rakan siberyg baik2 yee..,ehHHe

      Delete
  11. abo dengan adm marah apa tu? semacam jer reaksi muka, heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. manade masam muka, keluarga ceria memey camtu yee..,ehHHee

      Delete
  12. Wak.. mbok enom tu maksudnya emak yang berusia muda ke atau emak muda yang baru Wak? eheheheheeeee...

    ReplyDelete
  13. Aduhhh....comelnyaaaaa Yaasir tu.

    ReplyDelete
  14. wah bestnyer wak... len kali ajak KA join sekali hehehe

    ReplyDelete
  15. Salam wak…
    Alhamdulillah..moga2 berjayalah hendaknya ya…amin.. 
    Hehe..cma belajar suku kata baru bahasa jawa sekarang ni…oshem! 

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen