Followers

Thursday, February 14, 2013

MASJID SELAT SUNSET


⇧ Masjid Selat, Pulau Melaka. ©2013 WakGelas™

Harini Kamis malam jemuah sudah.

Tujuan utama wak pegi Melaka kemaren bukannye ape sekadar nk tangkap sunset masjid Selat tuuu.., Tapi langit hari pon mendung sampey ke sore petang malam heeyyyhh.. Ni jelah yg mampu wak tangkap gambiran sunset semejid tuuu.., uHHUuu

Ada kawan wak soh wak tembak2 sunset kampong Morten dan Ujong Pasir katanyeer., tapi kalo langit mendong jak camane nak nampak sunset kann..hewhew2

Pas solat magrib kat masjid tu wak pon terus balik key Ell.. ehehhe, sibbaik hiway X macet yee.. 


32 comments:

  1. subahanallah wak...chantek banget lol

    ReplyDelete
  2. cantiknya Wak... thumbs up... you are indeed a talented person la Wak...

    ReplyDelete
  3. masjid ni memang lawa..lagi kalau malam

    ReplyDelete
  4. nice shoot wak..... tangkap gambo wak bukan shoot apernya

    ReplyDelete
  5. air laut bergenang-genang...

    ade ikan tak wak?

    ReplyDelete
  6. Fulamak.....lawanya....hensem nya masjid.....

    ReplyDelete
  7. Amboi...sanggup turun Melaka semata-mata amik gambar semejid ni...tabik sama wak la...cantik la..lama tak ke Melaka...

    ReplyDelete
  8. mari la menembak sunset kat kelate pulok! :D

    ReplyDelete
  9. sunset kat PD pun cantik wak..huhu

    ReplyDelete
  10. Sangat laa cantiknyaa.. pemandangan..masjid selat nie..

    ReplyDelete
  11. Kg. Morten ada Villa Sentosa Wak.. living museum katanya..
    kat Ujong Pasir ada Kg Portugis.. ada jeti yg sesuai jadik port shoot sunset

    ReplyDelete
  12. subhanallah, cantiknyer wak! saya ritu ambik gambar tengahari, matahari atas kepala, payah sikitlah. tak sangka view waktu petang memang cantik :)

    ReplyDelete
  13. okelah nampak sikit sunset di celah awan tu.. :)

    ReplyDelete
  14. Saya tak nampak pun masjid ni masa pi Melaka ari tuh. Tak nampak sunset takper masjid tu pun dah cantik

    ReplyDelete
  15. Hanya yang pakar sahaja dapat menghasilkan gambar yang cantik mcm ni ehehe..sbb gambar yg cantik hasil dari angle yg cantik jugak..kan Wak kan..kena belajar dari Wak ni..dan perlu dptkan sebuah kamera yang canggih.. :-)

    ReplyDelete
  16. Walau dikatakan mendung kelihatan tetap menawan mata yg memandang.

    ReplyDelete
  17. Garisan cahaya di celah selimut biru. Cantiknyaaaaa....

    ReplyDelete
  18. ambik dr mana ni wak...?
    aku selalu tak de idea dr celah mana nk ambik gambar kat masjid selat nih...

    ReplyDelete
  19. cantik masjid tu...... remy suka dgn bentuknya......
    dan pic nie...cukup mengerti keindahannya....

    ReplyDelete
  20. oo tak masuk komen saya sebelum ni ya.. internet ngokngek agaknya.. ok sekali lagi...

    saya suka latarbelakang yg mendung yang menyerlahkah mesejid tu... macam matching pulakk.. next time dtg lagi untuk detik yang berbeza pula.. pe pun syukur dpt solat di semejid ni kan..

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen