Followers

Wednesday, March 13, 2013

BSN LA SIOT


⇧ Anak-anak Orang Asli, Bank Simpanan Nasional, Bandar Seri Alam, Masai. ©2013 WakGelas™ 

Pagi2 tadi wak baca status FB kawan2 wak mula2 terkezot dog uools.. Harhar.

ermm.bsn la siot..elak aq naek kl blik jerk ni.ble bsn ddk kmpg lari kl tu jlh krja aq psing2 tmpt y sme jerk,,ble dh bsn ddk kl blik kmpg smle..dr dlu sm5 skrg g2 jlh krja aq..ap pun xblh..insyallah lau xad ppe bln dpn aq naek kl tu pun lau ad sen hihi..lau naek kl mcm biase nk shpping jerk jln2 ilang kn bsn..hahaha


Terjemahan. Ermm. Bosanlah siot. Elok aku naik key Ell balik je ni. Bila bosan duduk kampung lari key Ell tu je lah kerja aku pusing2 tempat yg sama je..,Bila dah bosan duduk key Ell balik kampung semula.., dari dulu sampai sekarang gitu je lah kerja aku.., apa pun tak boleh.. insyaAllah kalau takde apa apa bulan depan aku naik key Ell itu pun kalau ada sen hihi.., kalau naik key Ell biasa nak shopping je jalan-jalan hilangkan bosan..harhar2

Memeyla mula2 wak hingatkan bsn tu Bank Simpanan Nasional, tapi sebenarnye bsn tu 'bosan' rupernyer..ehhKkee.. dan bile wak googol, memey ada oghang komplen x puashati dgn servis BSN ni - [+ BSN paling siot lepas Maybank]

Wallahualam.

8 comments:

  1. hi hi hi...ingatkan cerita pasal BSN yang utamanya... rupanya short form pada bosan... tapi ada juga selingan BSN kat situ kan?

    lagi satu wak... TTYL... talk to you later...ataupun LMRC... leave message return call...ekekekeke...

    ReplyDelete
  2. hahaha punya la merangkak2 saya baca message tu, then baru ternampak ada terjemahan kat bawah nyer. hadoi la... hahahha (nampak kan saya gigih membaca di sini) :p

    ReplyDelete
  3. hehehe.... berbelit lidah baca msg asal tadi. mcm2...

    ReplyDelete
  4. Kalau zaman sekolah dulu saya pandai singkatkan perkataan..dah meningkat umur ni..nak baca ayat sebegitu pun dah tak reti kadang tu....hihi

    ReplyDelete
  5. hahaha... kelakar la wak ni.

    ReplyDelete
  6. salam wak..
    hihi..ingatkan betul2 BSN.. rupenye Bosan.. waduhhhh :p

    ReplyDelete
  7. Owhhh...hahaha..sypun ingat bank simpanan nasional...

    ReplyDelete
  8. Ruginya saya gigih membaca ayat tu sebab rupa2nya ada terjemahan. Wak buli...uwaaaa!

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen