Followers

Saturday, March 23, 2013

123,749


⇧ Image no. 123,749 from my Nikon D7000, f/2.8, 1/60, ISO 800, focal length is 11mm. Petronas Tower, KLCC, Kuala Lumpur. ©2013 WakGelas™

Kamera dslr besar gedabak wak dah lebih dua tahun usianye dan dh abes waranti heyyh.. dan dah lebih sehatus hibu gambar yee.., uHHuuu, orang kata jangka hayat kamera wak ni lebih kurang 150 hibu jeeer.., sblom kamera wak ni kaput wak akan mempergunakan sepenohnyeer.. bolee khannns.. nak jual katii pown X lakuu larr fulakks

How to check shutter count online for Nikon - LINK
What is shutter life expectancy of the Nikon d7000? - LINK

Ada yg tanye, "nape baru 2 tahun tp shutter count dh behatus hibu ?" dh matcham kete baru 2 tahun tp pakai drive ulang alik key Ell ke Masai tiap2 minggu jeeew..,hewhewww2., Memey btol, wak guna kamera dslr wak ni sepnoh jiwe heyyh, kekadang wak tangkap landskap guna HDR RAW 3 frame different exposure skali.., kekadang wak tangkap muvie video jugakks..,uhHUU sekian.

9 comments:

  1. Lenjan selagi boleh yer wak...... ;)

    ReplyDelete
  2. banyak betoi wak ambik gambar, saya tak sampai 100k pun lagi, huhu...

    ReplyDelete
  3. Saya wondering, kalau dah reach so called ' max shutter count' ni, adakah kita mmg tak boleh guna lagi kamera gabak tu?

    Wak ulang alik Masai-KL dah berapa ribu mileage kereta? :)

    ReplyDelete
  4. Saya baru tahu kamera pun ada mileage mcm lereta juga.

    Wak..hubby saya rasa ralat sbb x dpt sambut wak di kuantan. No. 1 dia on the way ke kl mlm td sbb jemput saya untuk balik PD. No. 2 kami x tau no tepon wak. Kenapalahhh wak dtg masa kami bukan di sana. Uwaaaa!!!!

    ReplyDelete
  5. Wak gila superb! Bila nak ajar gua pula tapi equipment gua tak la sehebat wak tapi serius gua suka hasil wak ni ^^

    ReplyDelete
  6. kalau dah minat kan, beribu kali pun tetap seronok melakukannya, teruskan wak..

    ReplyDelete
  7. salam wakk...

    cantk wak...cantikkkk pic tu...

    slmt berhari minggu ye wak...

    ReplyDelete
  8. cantiknya wak...klcc dari bwah... dari sudut pandangan lensa wak...memang terbaik......

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen