Followers

Tuesday, November 20, 2012

TESTING222 SIJI LORO TELU.. EHHHEE

⇧ Strictly no parking idiots on my property, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™


salam semua nye lame X buat blog ,biasalaaa jb KE key Ell ujan aje nii wak nak tumpang lalu..lag pon wak kan cuti2 smlm anto renew paspot bibik wak tu kat jey bee hengg aje2 testing testing satu dua tiga....mudah2an semua sihatt selalu.. 

wak nk citer skit smlm pengalaman pestaim wak gi masuk konsulat indon renew paspot kat jay bee tuuuui.,, sllaunye ejen bibik yg buat, taun ni ejen majuk, wak kena buatla sendirik.. uhhhuu wahh kecoh ramai orang wehhh.., ringkasnye gini.. 

1. dokumen perlu bawak - paspot bibik, ic majikan (pototstat) , tiba dh sblom kul 8.08 yee
2. amek borang biru dan isi kat meja depan tuuui, pastu amek no giliran yee
2.1 kantor dibuka kul 9.01 tajam yee
3. kata makcik dok meja depan leh terus masuk kamar no 12 - abes wtf amek no giliran ? 
4. serahkan paspot, borang biru dlm kamar no 12, tunggu nama bibik dipanggil nanti, jgn tungu diluar kamar kalo dipanggila mana leh dengar? 
5. tungula sejam 
6. dh dipangil masuk kamar no 12 (penuh org gak) jumpa officer, tanya gaji baru bibik kalo setuju, print surat agreement, sign bibik & majikan 
7. dh sign, copy dokumen 2 set kat tempat potostat, bawa dokumen ke kantor no 4 
7.1 kerani kantor no. 4 tengok dokumen/surat agreement dh beres, soh gi kantor kasyer bayar RM18, amek resit 
8. tungu 2 jam lebih nnti nama bibik dipanggil (kalo keluar makan, tinggalkan dokumen dan resit bayaran kat bibik leh amek sendirik) 
9. kalo lambat, rehat kul 1-2, tungu kul 2 serbu kantor lagik, tungu nama bibik dipangil baru leh amek paspot baru 
10. dapat paspot baru, kena potostat serahkan kat kantor no. 1 
11. kul 2.33pm boleh balik umah, pheewww 

nota 1. mula2nye wak susah gak nk carik konsulate ni, ingatkan dulu kat jalan ayer molek.. tapi ejen dh bgtau jalan taat, bila smpi susahnye nk carik parking tepi longkang jee.., padhal parking dlm konsulat punyela byk kosong kedekut taik idung masen betuooi.. ptuii,bila tnye makguard kata gerenti slma nii X kena saman punye yeee..,

itu ajela wak malas nk tulis caption kat gambiran senget2 bagaii ni ihiIKs, w'salam dari wak yg jauhh di mato dkt di atii selalu..dlm ingatan




⇧ Konsulat Jenderal Republik Indonesia Johor Bahru, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™


⇧ Konsulat Jenderal Republik Indonesia Johor Bahru, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™


⇧ Konsulat Jenderal Republik Indonesia Johor Bahru, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™


⇧ Konsulat Jenderal Republik Indonesia Johor Bahru, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™


⇧ Konsulat Jenderal Republik Indonesia Johor Bahru, Jalan Taat. ©2012 WakGelas™

15 comments:

  1. Waduh...ramai ya warga Indon di sini ya...sampe jam berapa wak nongkrong kat konsulat tu? Hehehe...

    ReplyDelete
  2. kenapa lah dorg x buat on9 je kan senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. negara kita je sorang2 buat on9.., sesak napas tauu.. uuHUuu

      Delete
  3. Wah sibuk juga konsulat tu ya.

    Tapi papan tanda merah di Pic#1 tu jugak yg paling mengancam. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibuk banget kantor tuu.., rimas wak yee

      Delete
  4. waduhhhh..nasib baik saya tak punya bibik! ahahaha..

    kat depan konsulat tu ada medan makan Wak...try la nasi goreng cendawan dia..sodapppp...dulu la, saya dah lama tak makan situ...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la wak perasan jugak, tapi baek wak try subway lagi sodappp.. ahHHHaa

      Delete
  5. Replies
    1. tu laa makk.., sibbaik leh settle aritu jugak, kalo X kena dtg lagi esok pagi.. uuuHHuu

      Delete
  6. Memang susah urusan nak mengambil bibik ni.. Bibik yang nak bekerja ni pun segelintir daripada mereka banyak kerenah pulak tu...Harap mereka ikhlas bekerja dengan majikan baru dan tak ambil kesempatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mou agreement yg baru akan dilakasanakan tahun depan.., ntah iye ntah tidak.. tunggu je laa.. sekang ni kena maintain bibik yg lama.. uuhuuu


      memanglah harapan kita sbg majikan hendakkan mereka ikhlas bekerja makk, begitu jugakk mereka menghrapkan kita menjadi majikan yg baik dan bertanggungjawab jugakk.. UUhhweeio

      Delete
  7. salam wak
    Kabare? Dolan2 isuk merene.

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen