Followers

Friday, November 9, 2012

PANGGILAN PONTIANAK: THE PRELUDE


⇧ One hundred thousand rupiah and my passport. ©2012 WakGelas™

salam Jumaat semuanyaaa....

sbenernya memey benar wak kepingin banget mau ke Pontianak.. walopon nggak ada tempat2 sejarah atau monumen yg menarik spt di Borobudur, Great Wall of china, taj Mahal, Angkor Watt .. tp bepergian ke Pontianak mlengkapkan 2 keinginAn wakk yg mebuak2..
Yg satu - sbb namanye Pontianak, jng sebut byk2 kali yee - seramm
Yg dua - sbb betul2 atas garisan Khatulistiwa,

Nota 1. Ini adalah trip wak yg ke 4 ke Indonesia slps Batam, Bali, dan Yogyakarta. Bandung boleh tunggu.. (motip?)
Nota 2. Utk ke Pontianak ada 4 rut yg biasa. Rut 1 - via Kuching naik bas 10 jam. Rut 2 - via Kuching naik belon setengah jam. Rut 3 - dari Stulang Laut naik feri via pesawat pulau Batam transit Jakarta dan Rut 4 - dari KLIA naik pesawat via Jakarta jugakk..,
Nota 3. Dan lehkerana Xdok sape pon brani temankan Wak gi Pontianak (sodey kannnz uWahhh), dan ini buknla pejalanan backpacking ala2 bucuk, wak hrpkn muger2 semuanye selmt...

sblom tu wak de pantun sikit, amboiii

Masjid Jamek Keraton Kadariah,
Tempat bermain para anak-anak,
Bukan tujuan utama nak beli FM sbg hadiah,
Sekadar jalan2 makan angin di Kota Pontianak

itu aje, salam manis wak utk kwn2 wak heyyh... doakan perjalanan wisata wak ke Pontianak selamat pegi dn balikk heyyhh .. kawan2 wak jgn nakal2 heyyyh dn leklok drive kete heyyyh.., Aminnnn ya robbal alaminn

47 comments:

  1. bunga sundal malam banyak tak kat sana..?!..

    ReplyDelete
  2. ah tak kire. nak jugak FM. dah le yang china pun tak dapat. dianaktirikan sungguh tauuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no worries la, nnti kalo Xlupa wak belikan satu jee.. ehhEee

      Delete
  3. Wah..nak jalan ke Pontianak rupanya..entah tu Wak..dah sebut2 pasal FM tak beli mana boleh hehehe..have a safe journey ya Wak

    ReplyDelete
  4. selamat jalan wak... pergi sana jgn asyik dok pandang2 jeling2 awekss, nanti ada yg keluar taring

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala jeling2 aweks, patu aweks pon membalas jelingan wakk.. ahakKKs

      Delete
  5. selamat menyambut panggilan pontianak wak...:)

    ReplyDelete
  6. Kirim salam kat pontianak... yang come lote je...

    btw selamat pergi dan kembali..

    ReplyDelete
  7. insyaAllah enchek Mie.. and timekaseh atas doa yee

    ReplyDelete
  8. wakkk bape smua total perbelnajan kat sne termasuk mkn smua..na egt na pun nak kesna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahi cik Jna-lo, wak blom brangkat pegi yee.. nnti kalo wak dh balek, nnti wak citer yee.. ehhEee

      Delete
  9. Replies
    1. pegi Pontian je wak..dkt sikit. Penghujung benua Asia. :)

      slmt jln..

      Delete
    2. Pontian dh selalu balik kampun gjeeeer.. ehhhee,tq

      Delete
  10. Selamat melancong, semoga semuanya selamat. Amik gambar bnyk2 ya!

    ReplyDelete
  11. jgn lp beli ole2 nya ye wak..*_*have a nice holiday!!

    ReplyDelete
  12. semoga selamat wak, jangan digigit atau menggigit pontianak ye..
    user guide tu bawak juga ke wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. user guide tu sbg hiasan semata2 ye bang.. ahhhaar

      Delete
  13. hahahaha..

    Awal awal lagi dah buat disclaimer pasal FM...:P

    Happy exploring Pontianak ya Wak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. psl FM tu wak gurau2 jeer .. aharhar2, tq doc

      Delete
  14. selamat pergi dan balik ya Wak...jgn sangkut pontianak kat sana sudah ler..hehehe

    ReplyDelete
  15. moga selamat pergi dan pulang.. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh atas doa akak nor tuu.. eehhEe

      Delete
  16. pontianak? rasa macam kat sarawak pun ada nama tempat tu...moga selamat pergi dan balik...jgn lupa GA utk saya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu biaq btoll, satu je nama tempat Pontianak kt dunia nii..

      Delete
  17. selamat pergi dan kembali ye wak. er... fm satu. hahaha...

    ReplyDelete
  18. Nak jalan lg dia tu naa, jeles la heh. Takpa, kat sana pun ada juai paku, okeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciku kan baru balik kampong Papua Niugini tuu jugakkks.., ahaks

      Delete
  19. Adoi. Pontianak ke Wak? Jangan tangkap gambar ye!!!

    ReplyDelete
  20. Macam taw plak kita nak POW FM....ahakz

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum wak...semoga selamat dlm perjalanan ke sana yer...:)

    ReplyDelete
  22. Hello Wak, dah dua hari dah, mana ole2 gambar d Pontianak?

    ReplyDelete
  23. Berapa kos kat sn..sy pernah g thai dan indo je

    ReplyDelete
  24. Semoga selamat pergi dan selamat balik wak...

    ReplyDelete
  25. pegi x ajak wak nehhh... huhhhh....

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen