Followers

Friday, November 23, 2012

MAGIC FRIDAY: I-CITY

⇧ HOVER OFF - AQI, HOVER ON - AQI AND ME ©2012 WakGelas™

 
Asl'kum semuanyee,mudh2an semuanyee sihatkan..
 
saje wak nak citer lh sangat heyyhh,. semalm wak dh gi anto potocopy dokumen kat kakak ipar wak kat shah alam kata ada sedara keje ngan Mara nk mintak rayuan sbb anak wedok wak tu nk sambung bajar kat KKTM Pasir Mas pulakks..,
 
pastu sempat lg wak berlarian singgah i-city yg manyak lampu neons wehhh,,
 
W'salam dari Wak yg jauh di mato kwn2 kenang wakk yg X hsem dlm ingatan muu semua weiii...
 
⇧ Red Fruits, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

⇧ Neon trees, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

⇧ Sunflower neons, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

⇧ Carousels, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

⇧ Flying horses with aQi on one of them, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

⇧ My companion, i-City, Seksyen 7, Shah Alam. ©2012 WakGelas™

43 comments:

  1. dah bertambah2 pulop neon2 kat sini yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayor parking still menten sepoh hinggit yee.. ekkKEe

      Delete
  2. Wow wak...dah bertambah byk lampunya...den poei dulu...lip lap jerk...now dah lip lap lip lap....ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada carousels and flying horse kena bayor jugakk.. ahaaKKss

      Delete
  3. Magik mcm David Copperfield.
    Kena berguru ni...

    Salam pagi Jumaat Wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. guru kt google ramaii dahh doc.. ehhee, salam jumat jugakk

      Delete
  4. Ni mesti belajo ngan pontianak ilmu hilang2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah gi Pontianak nk bajar ilmu hilang2 nii.., kat youtube banyakkk.. ahhhaKS

      Delete
  5. Saya pun baru jejak kaki ke i-City wak..tapi anak-anak dah banyak kali pegi..mak ngan bahnya aje yang ketinggalan...hahaha...selamat pagi Jumaat ya Wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak X citer pon dlm blog mak gi i-city tuuu mana wak tauuu.. ehhHHee

      Delete
  6. Anak2 ajak pergi tapi entah bila le nak sampai... Dekat tapi rasa jauh bila nak jalan malam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa kak Jun, senggol2 je bapak anak2 tu mesti leh sampey punye.. ekkkekEe

      Delete
  7. Cek dah pi tapi tembak gambaq tak cantik macam ni. Jeles. Rasa mau geget kamera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerr ciku tunjuk dlm blog mesti chantek punyee.. eHHEee, pontianak je leh geget menggeget kamera jugakks

      Delete
  8. ye laa...nanti kite gugel la cane nak buat. toksah tanya pape pun dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pakai photoshop jakk, ko kan kata susah pakai photoshop.. uHHuuu

      Delete
  9. Cantiknyee wak!

    Tak penah smpai lg iCity ni..tumpang layan gambo wak aje lah.

    *gambar langit saya tu kat pantai kg rhu tapai, setiu.

    ReplyDelete
  10. Lovely lights you have there, bro! Great shots as always.

    ReplyDelete
  11. bestnya... saya tak pernah lagi sampai sini... teringin nak pegi... hope satu hari dpt pegi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kena usaha tu .. bukan luar negara jugakks..

      Delete
  12. Wak..
    suke lah nisah tengok gambar yang 1st tu..
    cane wak buat..
    memula tak pasan, dah scroll cursor br pasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisah..,
      magic tu dpanggil 'mouse hover' trick.., nnti2la kalo wak senang wak buat tutorial.. ehhhee, tenkiu la suker

      Delete
  13. cantiknya gambar2 nie.. lama tk pergi walhal hari2 lalu hihi.. mesti cantik kalau wat photoshot tuk qalesya kat i-city ne...

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgahla mama qalesya tuu, mesti chantek gilerr kat situu.. sibbaik wak dok jauh jeeer.. uhHUu

      Delete
  14. cantiknyer wak kat sini! tq share ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r welkam makk. tenkiu gak sudi mampir ke sini..,ehhHE,,

      Delete
  15. makin lawa i city tp saya xpenah sampai lg...cuci mata je la tgk gamba...oke la tu kan.heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper, okela tu kalo bz, byk benda laen yg nk dibuat kanns.. eeHHee

      Delete
  16. lain dah i-city ni..

    dl g lain skg mcm2 dah upgrade heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, betulla, tempat tema funfair pon dh bertambahh.. ahKK

      Delete
  17. Dah lama x kesana..nk bwk ank ke sana sbb da buka kan water theme park yg baru tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada water theme park ke,, uuuhu wak X tau la pulakks..

      Delete
  18. menarik tempak wak pergi nihh, boleh lah aku intai gambar seja. biasalah lah tak dapat pi sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dpt gi sinun lg mnarek yee.., ehhee

      Delete
  19. terpukau lihat hasil tembakan wak..
    angle bagus...

    cantikkkkk lg ensemmm :)
    *lama x g i-cty..mesti lg byk yg dah dibina*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhee, tenkiu ye .., wak tembak2 sembarangan ajee

      Delete
  20. Baru minggu lps saya g i-city. Beratur panjang weh masa Deepavali. X sempat lg nak upload gambarnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhaa.., wak yg gi cuti2 Pontianak pon dh upload gambar wakk.. iiHIi

      Delete
  21. Lovely and colorful shots of I city

    ReplyDelete
  22. wahh, bestnya..cantik icity tu..bila la nak g sana..
    eh wak ni orng mna ye..sekali cakap, ngomong nya jowo..hehehe.. *betul ke ni?*
    sebab sy selalu klau balik kmpng segamat, gitu la orng ckap..hehe

    ReplyDelete
  23. Pernah pergi ke I-City tahun lepas. Saya masih belum menguasai mengambil gamabr didalam suasana gelap.

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen