Followers

Tuesday, November 27, 2012

PROJECT 50MM - DAY 4 (YAASIR)

⇧ Yaasir in the house. ©2012 WakGelas™


Pantang wak pegang kamera, mesti nak interprem anak lanang bocah cilik nihh wehhh.., 


Note. Project 50:- 50 days, 50 photos with a 50mm lens. Simple concept but to actually complete this project at a reasonable standard takes some serious dedication, personal motivation, oh & good friends help too. - Rick Nunn of the Internet

49 comments:

  1. Enjoy the moment while he still wants to :)

    ReplyDelete
  2. Betul Dinas...anak2 kak zan dah besar2, bila di hala lensa, masing2 lari..tak mo masuk blog ibuuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalaa budak2 tgh naek..,smpi wak kadang2 kena paksa baru dorg nk bergambo..,

      tp ciku dinas camne leh tau erkk., psl budak2 niiih.., ihiiks

      Delete
    2. Mentang2 la kita takdak anak, kita tak tau la pasal budak2. Kan.

      Delete
    3. ahhaa wak gurau2 je ciku naa.. jgn marah nnti ciku kene jualls., uhhuu

      Delete
  3. yelah wak klu dia tak mencelah nanti tak dapat la wak update belog pkai gmbr dia. hihihi

    ReplyDelete
  4. Yaasir memang double A ejaan nya ya Wak ;)
    Panjang sikit harakat nya...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. doc, dulu masa wak buat oops baca buku nama2 bayi, wak mula2 nk namakan 'Yassar' tapi ada hadis Nabi saw bersabda:

      عن عمر رضي الله عنه قال, قال رسول الله صلي الله عليه وسلم:لأنهين ان يسمى رافع وبركة ويسار.

      Daripada Umar RA berkata,Nabi saw bersabda,”Aku menegah daripada menamakan dengan nama Rafi’ (ketinggian)’,Barakah (keberkatan),dan Yassar (senang)”.

      dari situla dpt namanya 'Yaasir'.., wallahualam.

      Delete
  5. haii menantu umi....

    selamat pagi wak...

    ReplyDelete
  6. Suka tengok projek baru wak.
    Suka tengok avatar baru wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhee, sukak sukak je doc.. kalo nak leh sambung next month perghh.. iHIkks

      Delete
  7. saya jeles sebab dr zoul komen blog wak. ada kaitan? hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko buatla satu entri tanye blog kawan2nns yg DrZoul suka.. kehh

      Delete
  8. kena beli camera 1 ni, nak kawan dengan wak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. bisa copot jantung wak gini.. iHHIKks

      Delete
  9. ala.... bocah cilik iki ni lah..
    cumel la wak,
    mau pinjam anak lanang ni wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mbakyu arek pinjam pirang dino.. uuuHHuu

      Delete
    2. ka'ie lah telong dino wak... hehe
      boleh tak.... ??

      Delete
    3. ahhaa mbakyu biar betoll,, ora iso turu mak'e yaasir, sopo yg susah, wak jugak yg susah.. ahhHHa

      Delete
  10. Projek ni dah jalan ke wak? Good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaii makk ni.., dah berlari-larian daa.., lambat wak tinggall ... ahhHHa

      Delete
  11. Replies
    1. kecik2 memang handsome.., dh besor entah jadi ape.. ehhehe,, harap2 jadi yg baik2 belaka yeee

      Delete
  12. JELES LA TENGOK GMBR2 WAK..SEMUA OSEM2..^_^

    WAK..WAK..BOLEH TAK KALAU TULISAN TU DIKECILKAN SIKIT..BESAR GEDABAK SANGATLAH..HEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu sukak gambr2 wak.., nntila bisa senagn2 wak tukaq jadik kecik yee.. uuHHUu

      Delete
  13. good luck wak utk project ni... cantik2 semua gambarnya

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. bolehh jeeer.., sila amek nomor dulu yee.. kahh

      Delete
    2. ehe ehe, nak ambik nombor lagik. hamboi lakunya. haaha

      Delete
  15. Replies
    1. ehhee, kena pakai lens baek sikit baru nmpk clear makk! ahaKKs

      Delete
  16. Bestnya ada kemre canggih. Subjeknya tak kira la apa pun... kalo skill hebat, gmbr mesti cantik.

    ReplyDelete
  17. Serius ye yaasir tu masa ambil gambar.. Hehe

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. bolehh jerr.., mak amek nomor jugakk,,. ahakks wak gurau2 jeer

      Delete
  19. Rajin Wak buat projek... Comelnya Yaasir..

    ReplyDelete
  20. Wak ... tak payah susah2 model dah ada depan mata....
    semoga projek wak berjaya

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen