Followers

Saturday, December 15, 2012

RUMAH PANJAI SEDI

⇧ Yaasir at Rumah Panjai Sedi, Sarawak. ©2012 WakGelas™

Semalam jumat wak pon dh smpi Rumah Panjang Sedi.., kalo dulu (20 tahun umur anak wedok wak sing tuwek) nak balik kampung rumah panjang kena 2 hari 2 malam naek sampan turun perahu lompat jeti bagaii.., tp sekang pegi pagi tengahari dh sampi jugakkk..,


Memey boring dok rumah panjang tengah hutan borneo ni Xde line calling2 sms bagaiii, tapi sekang kan kampung tanpa wayar satu malaysia.., kat hujung rumah panjang ada wifi jugakk, ahakkks ai laike

Sebenarnye dh 2 minggu wak demam selesema heyyh,., dh jumpe doktor dh makan obat2an.., turun flight Sibu kepala wak berdengung sbb hidung sumbat rasa nk pitam wehhh.., tp alhamdulillah wak selamat smpi jugak rumah panjang tuu jumpe anak bini wak..,

Petang dh bawak anak lanang sepupu wak gi kampong melayu Kabong dan jugak pantai Grigat Beach yg berlumpur tuuuuhh.. uuuhHUUu

⇧ The real and authentic (not replica) headhunters supremacy. Sedi Longhouse, Sarawak. ©2012 WakGelas™

⇧ from left: yaasir, aQi, nimong, jampung, at Kampung Kabong, Sarawak. ©2012 WakGelas™

⇧ from left: yaasir, jampung,nimong, aQi, at Grigat Beach, Sarawak. ©2012 WakGelas™

6 comments:

  1. Gambar wak mmg cantik..tapi citer dalam entry ni saya tak faham sepenuhnya...hehe...kat umah panjang pun dah canggih ye..ramai yg update fb dan blog kot..

    ReplyDelete
  2. Bestnya balik kampung. Kg yg xzotik. Wak, saya memey ada keinginan nak masuk melancong ke pedalaman sabah or sarawak ni

    ReplyDelete
  3. tengkorak rentung original ke replika tu Wak?

    ReplyDelete
  4. Org rumah wak memang asal sana kewak? Wah...bagus ya..ada wifi...xla bosan balik kampung

    ReplyDelete
  5. wah. kat umah pnjang dah ade wifi wak. hehe

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen