Followers

Friday, December 14, 2012

PROJECT 50MM - DAY 21 (MANGKUK HAYUN)

Setia City Mall fountains.
⇧ Colorful Liuli Crystal fountain infront of Pavilion shopping mall last night. ©2012 WakGelas™

Chur ! Chur ! Chur !

Semalam petang wak dh berlarian ke Pavilion yg jalan dari Ampang Park pon macet gilerr,.Jarak 2.0 km thegeh2 dh nk sejam heyyh..,

Pertama kali wak kena tegur masa amek gambiran Xleh pakey Tripod ialah di [+ Building no. 333 Collins Street ] Melbourne oleh matsalleh tempang gendut.., Kali kedua Xleh pakey Tripod yelah di atas puncak casino [+ The Grand Bank Sands] temasek yeee.., Dan semlm petang adalah kali ketiga wak kena sound Xleh pakey tripod oleh abg polis ituuu.. nyampahh wak tauuu.., bila wak tanye, dia pon Xtau nape.., aper barangg, tapi wak akur jugak mebi dorang takut gambr wak amek chantiques banget agaknyeer.. UHHhuuu

Citer laenn. Mungkin masa kawan2 baca blog mrapu wak ni pon dh terbang naek belon ke seberang lautan la sangat heyyyhh.., muger2 wak slmet pegi dan balik yeee.. amINnn

Nota pematah pembaris. Wak letakkn video air pancutts bawah nih heyyh X pakey 50mm yee tuk rujukan wak dimasa depan jgugakk.. Inipon sblom kena sound sopan santun dgn abg polis itu jugakks.., ahhaKKs

Note. Project 50:- 50 days, 50 photos with a 50mm lens. Simple concept but to actually complete this project at a reasonable standard takes some serious dedication, personal motivation, oh & good friends help too. - Rick Nunn of the Internet

16 comments:

  1. eh... camne gambar kat atas tuh air dia gerak2

    ReplyDelete
  2. kesian wak kena marah..takperlah demi fotografi marah pun marahlah...

    ReplyDelete
  3. hehe dah tegur tp tak tahu knp tk boleh...kalau imaaa mesti mau jwpn jgk knp tk blh..hehe

    ReplyDelete
  4. rupanya wak guna format gif..sama dgn gamba fountain sblm ni ya..ingatkan ada software apa2.

    wak ni, dolan waei yo..

    ReplyDelete
  5. Assalam Wak
    Wah wah wah
    bestnya hidup wak
    Jalan sana
    jalan sini
    Snap sana
    Sanap sini
    Makan sana
    Makan sini

    Bestnyerrrrr

    ReplyDelete
  6. cantiknya lah lampu kat dpn Pavillion tu kan..
    terpesona sekejap !!

    Wak..
    semoga selamat sampei dengan selamatnya ye..

    ReplyDelete
  7. Beautiful mangkuk. Wish I'm around to capture it too.

    ReplyDelete
  8. BTW, how do you put the "TM" on the top-right of your blog title?

    WAKGELAS "TM"

    ReplyDelete
  9. apa kes pulok tak boleh pacak tripod eh kan Wak??

    kalau 'no pictures allowed/no camera allowed' tu saya boleh faham...but no tripod? Dia takut org berlakon nak ambik gambar, tapi sebenarnya Wak snipper nak tembak org? wakakakaka

    ReplyDelete
  10. Daddy Ziyyad - Dulu sya pun kena jugak (di bangunan Marina Bay Sands Singapore). Alasannya "security".

    Mungkin pernah ada kes org bawak senapang menyerupai tripod kot.

    ReplyDelete
  11. amboi..nak amik gambar guna tripod pun kena sound..tu yg buat saya malas nak tangkap gambar tu..hahaha

    ReplyDelete
  12. wah!Interesting betul gambar ni,video ke slide?

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen