Followers

Monday, December 31, 2012

2012 YEAR IN BIG PICTURE

⇧ 1. January 2012. Sungai Mengkabong, Sabah. ©2012 WakGelas™

Salam Ahad semua kawan2 wak heyyh..,Esok 31hb Disember 2012, dh smpi hujung 2012 yee..,

Tahun ni memey wak byk berjalan heyyyhh.,...Indonesia, Cina, Kemboja, Singapore, itu je larr.., orglen dh berpuluh2 negara dh bpegian kann.. uuuHHuuu..,Duit wak pon dh byk habes berjalan2 jee..,Tp alhamdulillah jguak, spt yg wak plan azam dh dpt melihat sendiri (dan sentohh) beberapa monumen besar ajaib dunia - Borobudur, Angkor Wat dan Tembok Great Wall Cina jugakk, ahHKs tapi kat Pontianak je wak X jumper pontianak uwahhh..,,



tu laarr, walopon wak gi obersi iiHIi, dalam mesia sendirik pon 2012 wak dh pusing kliling X luper heyyh, ahhKKs, seputar Malaya (kecuali perlis heyy) dan Sabah dan Sarawak jugakk.., 

Tahun 2013 wak xde plan lagikk.., kalo de rejeki nk gi Taj Mahal, Coliseum dan PIramids Mesir tuuuh.. bolee? Machu PIchu pon wak teringin berangan ngences nk gi ekKKKKee ,. insyaAllah amin ya robbal alaminn..

dan wak nk ucpa timekaseh pd kengkawan sumer2la yg sudi mampir2 jenguk2 komen2 blog mrapu wak nii.., wak pon dh X jadi pemalu meoww2 sekang.. ahHHa

⇧ 2. February 2012. Borobudur Temple with aDm, Jogjakarta, Jawa, Indonesia. ©2012 WakGelas™
⇧ 2.1. February 2012. Me acting stupid on Candi Pawon Temple, Jogjakarta, Indonesia. ©2012 WakGelas™

⇧ 3. March 2012. Under the Helix Bridge, Singapore, with aQi. ©2012 WakGelas™

⇧ 4. April 2012. The Olympic Stadium, Beijing, China. ©2012 WakGelas™

⇧ 4.1 Me acting stupid on the Great Wall of China, Beijing, China. ©2012 WakGelas™

⇧ 5. May 2012. Me acting stupid on Phnom Bakheng, Siem Reap, Cambodia. ©2012 WakGelas™

⇧ 6. June 2012. Preah Vihear, Thailand border, Cambodia. ©2012 WakGelas™
⇧ 7. July 2012. Teluk Anson (Teluk Intan) with aDm, Perak. ©2012 WakGelas™
⇧ 8. August 2012. Seputar Malaya project at Hard Rock Hotel, Penang. ©2012 WakGelas™
⇧ 9. September 2012. Legoland, Nusajaya, Johor. ©2012 WakGelas™
⇧ 10. October 2012. Kampung Baru, Kuala Lumpur. ©2012 WakGelas™
⇧ 11. November 2012. Pasir Panjang, Pontianak, Kalimantan Barat, Indonesia. ©2012 WakGelas™

⇧ 12. December 2012. Grigat Beach, Saratok, Sarawak sunset with Yaasir. ©2012 WakGelas™

37 comments:

  1. seronok kan dapat tgk tempat orang..
    saya teringin nak g korea, tgk munge sakura kura

    ReplyDelete
  2. wah wah wah...wakkkkk...pusing dunia gitu...jeles 1...sbb I pusing kampung pun tak lepas..:)

    ReplyDelete
  3. Wah....Wak dah popular banget sekarang ni....!
    Tak apa Wak, kerana Wak dah pergi Haji
    Sekarang Wak bebas nak ke mana-mana
    Tak ada org nak bising Wak
    Saya pun pelik, Wak ni ada kilang emas agaknya
    Duitnya kok tak habis-habis?

    Maaf Wak, saya tak join wak punya pertandingan dpt hadiah mahal lagi tu
    Moga2 Wak semakin murah rejeki

    ReplyDelete
  4. jelsnya wak dapat pusing2 dunia..

    ada dua pic tapi tempat berlainan dengan aksi yg sama :)

    ReplyDelete
  5. saya pun ada simpan cita2 nak pi Machu Pichu ;)

    ReplyDelete
  6. jauh perjalanan luas pengalaman =)

    ReplyDelete
  7. Baju Wak masa kat Pasir Panjang tu cantik la design dia...ekekekeke

    ReplyDelete
  8. itukah wak? kemain posing. Syoknya dairi jln2 2012 wak ya..

    Kat m'sia ni, sarawak saya blm sampai. tunggu ada bajet nanti.

    ReplyDelete
  9. banyak-banyak bangunan tinggi dalam gambar no. 10 tu salah satu nya opis saya

    ReplyDelete
  10. salam wak...

    menara condong kat teluk intan tu ala2 kat itali je tu...hehe

    ReplyDelete
  11. Gambar no 7: kampung sy tp x pernah shoot mlm2 kt situ..:p

    ReplyDelete
  12. lawak giler gaya acting stupid tu, hehe...kalau wak tak tulis apa-apa maybe tak terasa paper, bila tulis gaya acting stupid nak tergelak rasa :)

    ReplyDelete
  13. 2013 i spm . wohooo. btw, nice shoot wakgolas. hihi nampaknya ada gambaryang sama gaya hoho :3

    ReplyDelete
  14. Saya memang syor kan taj mahal la itu kalu he he heeee~

    ReplyDelete
  15. amboi wak... setronok bebenor yer..

    ReplyDelete
  16. Seronoknya wak..dapat jalan2...saya ni tunggu anak cuti baru boleh jalan hahaha...terbaek la

    ReplyDelete
  17. mmg suka amek gmba tangan dua2 kat atas pastu 1 kaki terangkat eh? hehehe

    ReplyDelete
  18. Okay, i know now that your way of 'acting stupid' is by standing on one foot and lifting both hands, hehehehe. Nothing wrong with that.

    On a more serious note, great captures, all of them, and i envy you lah bro!

    Happy new year 2013 in advance, may you have another great one.

    ReplyDelete
  19. seronok ya wak jalan-jalan..
    next year jalan2 bawak kawan2 sekali ye wak
    hehhee

    ReplyDelete
  20. Pergghhh...ni jalan2 jerk masa mana kerja? Aahahaaa...

    Hari tu kita ngumpat2 awak dgn GB...hahahaaa...

    ReplyDelete
  21. seronoknyee jadi wak jalan byk tempat hehe


    eh gmbr wak eh tuh? wak ke tuh? hehe

    ReplyDelete
  22. Waa meriah 2012 Wak, moga 2013 lagi gempaq Wak!

    ReplyDelete
  23. kenapa mesti badan senget tangan terangkat?? hehe

    ReplyDelete
  24. seronoknya dapat berjalan ke negara orang. aku cuma mampu simpan azam je lah. Insyallah tahun 2013 akan menunaikan umrah.

    ReplyDelete
  25. tak berubah2 muka wak dari bulan 1 sampai bulan 12. selamat tahun baru wak...maaf zahir batin.. :)

    ReplyDelete
  26. Salam Wak...slamat mnanti kedatangan 2013...semuga bertambah lagi destinasi perjalanan!! insya Allah..nekcik doakan wak sihat dan kuat untuk terus mengembara!!!

    ReplyDelete
  27. selamat tahun 2013 wak,, hihi baru menyempat singgah sini:)

    ReplyDelete
  28. kira untung la wak dapat jalan2 tempat menarik tu..tapi jeles la tgk gambar2 wak yg cantik2 nih..

    ReplyDelete
  29. Happy new year bro. Best of wishes to you and family.

    ReplyDelete
  30. best kan dapat tengok tempat org..banyak ragam..dapat tangkap gambar cantik2..:-)

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen