Followers

Wednesday, December 19, 2012

PROJECT 50MM - DAY 26 (SIBU AIRPORT)

Department Civil Aviation, Sibu Airport, Sarawak
⇧ Department Civil Aviation, Sibu Airport, Sarawak. ©2012 WakGelas™


Wak dh lama balik Semenanjung yee.. tapi wak nk letak gambiran radar airport kat Sibu nii..,

Memey bosan nunggu 6 jam dh jadik 7 jam di airport yg xde wifi, Xde kfc, Xde mcd, Xde Sibu FM ,Xde starbuck kedai buku majalah manga bagaii iiiHH.,ape2 pon semua Xbolee.. Sibbaek Xde makguard yg kejor2 wak teriak Xleh kangkanng tripod wak nk amek gambr radar trafik yg gerak2 tuuui...,uuHHuu

Note. Project 50:- 50 days, 50 photos with a 50mm lens. Simple concept but to actually complete this project at a reasonable standard takes some serious dedication, personal motivation, oh & good friends help too. - Rick Nunn of the Internet

64 comments:

  1. Replies
    1. wak baru nk ckp bukan Sabah erk.. uuhHUuu

      Delete
  2. Ehhh salah.. xpernah sampai Sibu.. sampai Kuching je tu pun dh berthn dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon dh lama bebenor X gi Kuching meoww.., ehHHee

      Delete
  3. cantik gila flare lampu tu...ohsem!

    ReplyDelete
  4. wah, mesti best kerja sambil jalan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan keje jalan2 yee, tapi balik kampong rumah panjang cuti sekolah jeee.., ekkee

      Delete
  5. saya dok sarawak pun blom sampai sibu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu dh smpey Pontianak blommm.. ahhhhAA

      Delete
  6. Cayalah...dia pusing2 sendiri kat gambar pegun tu wak.

    ReplyDelete
  7. sy pena sampai miri je :P sibu xpena g lg hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, wak pon penah smpi dan keje kat miri jugakk.. ehhHHeee

      Delete
  8. Abistu, ada wak aje lah dekat epot tu? Isk isk isk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ramey orglen yee.., maksud wak Xde kemudahan kedai restoran tempat lepak2 updet blog ke ape.. uuuhUUu

      Delete
  9. I pernah duduk Miri saja, lama dulu, time industrial training.

    Eh takkan langsung takda apa2 kat Sibu airport tu? Memang seksa nunggu 6 jam.

    ReplyDelete
  10. bila nampak picture tu cantik juga airport tu..
    tapi syg takde kemudahan plak kan...huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibu airport tu baru direnovate, mungkin akan byk kedai2 moden restoraen akan masa datang agaknyee bahh..

      Delete
  11. tak dapat bayangkan kalau ada pack guard yang mengejor..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. risaula jugakk, silap2 wak Xleh balik semenanjung jugakk.. UUhuuu

      Delete
  12. cm mana wak letak gambo gerak2 tue wak? bila tgk gambo tue kan macam tgk menda tue live depan mata la wak. #Kagum Menta

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramey kawan dh tanye, wak dh jawap, wak nk ripit lg kat sini yee..,

      1. amek video pakey kamera
      2. transfer dlm photoshop
      3. jadikan gif animation files
      4. upload dlm blog

      sekian, harap maklum

      Delete
  13. Replies
    1. mata wak kan dh berumuq kena tulis besaq2 naa, nnti wak Xleh nak baca saper jugak yg susahh.. ahhahhHH

      Delete
  14. cntik2 btul gambar wak amik..nti leh bljar la ngan wak cam ne nak amik gbr2 yg ohsem cam ni..

    ReplyDelete
  15. Parah sangat epot tu Wak...epot ke bus stand tu Wak? ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi cantik tak gambr 3D wak amek tuuuui.., kuikui2

      Delete
  16. sedih jer. warung tepi jalan pon xada ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. adalah restoran ala2 warung tepi longkang jakk.. uhhhUUu

      Delete
  17. ala, wak kunyah je kuih chinchin bila boring.. sedap apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon X penah try kuih cincin tu camne.. uuuHHu

      Delete
  18. Knp semuanya takde wak? jadi apa yang ado?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnye airport sibu ni baru siap diupgrade, jadi byk kedai kosong lg, ada 1 restoran makan je, itupun mcm ape.. siann kanns

      Delete
  19. Replies
    1. u r welkam mak .., dh abes seram sejuk tengok lembaga tuuu.. UHhuuu

      Delete
  20. gigihnyer wak ambik gambaor radar tu untuk gif animation yerk...
    erm, wak guna snap satu2 ker atau multiple snap yerk, boleh dapat perfect cenggitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak amek video yee.. then crop bahagian yg nak tunjuk ulang2 jee.. xlah perfect mana.. ehHHee

      Delete
  21. memang tengo dari gambar pun leh nampak terpencil kemain airport dekat sibu tu.. ish ish.. ape pun takde? hmm.. sabar je r..

    ReplyDelete
    Replies
    1. airport ni memey jauh dari bandar ye makkk.. Uhhuuu

      Delete
  22. klu sya duk sna mmg mati kutu..
    main kira2 kambing biri2 la nmpknya.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglaa ada kutu kat kambing biri2 tu yee.. ahhhaa

      Delete
  23. waa ingatkan gambar jer tadi...biler pandang sekali lagi ader animation kat situ...cantik2

    ReplyDelete
  24. gambar cantik..pndai btl buat..:)

    ReplyDelete
  25. WAHH walau tiada apa pun tetap ade 1 kerja yg sgt kreatifff wak!!
    cantik pic tu ;)

    ReplyDelete
  26. hamba datang membalas kunjungan sahabat

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan silakan jangan malu2 ye.. ehHHe

      Delete
  27. airport SIBU!!! aku melihat perubahan epot sibu yg sudah direnovatekan ini hehehe... kelas lah gambar wak boleh gerak2 lagi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu erk naek bilon ikut sibu airport nii.. Iihhikss

      Delete
  28. cantik. suke...

    wak boleh bukak WakGelas Corner la kalau cenggitu kat situ. mesti laris!

    ReplyDelete
  29. cantik2 memang terbaik.. eheheee

    ReplyDelete
  30. suka tgk radar tuh bergerak gerak...

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen