Followers

Tuesday, May 7, 2013

KU*SIAL


▲ Guillemard Bridge, Sungai Kusial, Tanah Merah. ©2013 WakGelas™

Kemaren pas antar anak wedok kat asramanye kat Golden Sands wak pon merempit pulang pagi2 suboh sepi-E heyyyhh.., Memeyla wak dulu teringin nk singgah jambatan keretapi penjajah British masa perang jepun yg masih kukuh di Red Lands nii.., tapi dulu kan banjir so wak telan air lior ngencess je sebab jalan masa tu dh ditutup..,

[+ link: Guillemard Bridge / Jambatan Sungai Kusial ]

Tapi alhamdulillah cuaca kemaren pagi jerebu X ujan tapii..,dptla wak carik jambatan lama ni .,tupun kena tanye kakak yg baru bukak warong nasi lemak tepi sungai jugakk.,ahhhKKs

Dari pekan Kusial, Red Lands, wak teruskan merempit pulang ke Bukit Belacan dgn kadar kelajuan yg biasa2 aje sbb macet sepanjang jalan Kuala Krai - Raub - Bentong sbb oghe balik dari mengundi khennns..,ehhHHEe, wak lalu jaln hutan Jalan Bentong lama ghituuuu kunun2nye nk ngelak trafic jem macet maha dahsyat macam perayaan ape2pon X bolehhh..,kehhh




Ooops, hampir wak terlupa.. masa dah dekat KUala Krai wak singgah skjap tangkp gambiran Jambatan Sultan Ismail yg uzur nii.., banyak pacat berlumbe2 nak panjaat suar dalamm tapiii..,hewhew2

Inilah Jambatan Sultan Ismail (gambr paling bawah yee) di Kuala Krai, Kelantan atau lebih dikenali sebagai Gertak Gantung Sungai Nal. Nama Inggerisnya pula Sultan Ismail Suspension Bridge. Nama Jawanye wak pon X tauu uools.,uHUuuu

[+ link: Jambatan Gantung Sultan Ismail ]

UPDATED. Pembahagian nombor cabutan bertuah untuk Wak Gelas Paris - Masai Giveaway sudah dijalankan tadi kul 11.55am. Cabutan bertuah 6 orang pemenang akan dijalankan esok: 8/5/2013 kul 12 tengahari. Tungguu. [+ LINK ]


▲ Guillemard Bridge, Sungai Kusial, Tanah Merah. ©2013 WakGelas™


▲ Me and lots of leeches at Jambatan Sultan Ismail old suspension bridge, Jalan Machang - Kuala Krai. ©2013 WakGelas™

41 comments:

  1. nakal betul pacat tu eeeer......... hew hew hew

    ReplyDelete
    Replies
    1. pacat yg manje gedix2 ghituuu.,Uhuu

      Delete
  2. kalau malam mesti nampak seram kat sini..hehe

    ReplyDelete
  3. Sempat lagi menembak ye Wak...

    ReplyDelete
  4. eee..pasat nih...mesti pacat betina hiksssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey gedix kan pacat tina tuu.,uuHUuu

      Delete
  5. pacat wak relex tangkap gambar...hehe cube check betyl2 wak entah2 wak da terbawak balik sekor hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa ada sekor ikut dh lekat kat setokin je tapii.,iHHIks

      Delete
    2. tapiiiiii??? hahaa suspennnnnd

      Delete
  6. Salam Wak..
    Pelik kedengaran jambatan Kusial tu.. huhu..
    nice shot..
    pacat??? eeeeeewww... geli2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nama tempat pelik kat mesia oghe kite gak yg buat..,uuHUUu

      Delete
  7. cantik gambar2 wak nie
    aah saya juga pelik dgn nama jambatan nie
    kalau balik kelantan
    saya x pernah perasan apa yg istmewa disini melainkan TGNA ;)

    ReplyDelete
  8. 1at time dgr nama ni. Cantik2 gambar nya.

    ReplyDelete
  9. seperti biasa... Gojes!

    Oh! tak tergamak nak menyebut nama sungai tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tukar nama sungai tu mak baru leh sebut kanns..,ahhhAa

      Delete
  10. Aik, ada pacat kat situ..ingatkan kat sawah bendang aja adaaaaaa..:P

    ReplyDelete
  11. Macam mana jalan lama Bentong tu Wak? Boleh lalu lagi ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolee je tembus kat RnR Genting Sempah.. tapi X sesowai jalan waktu malam ada momok situu makk.,uHHuu

      Delete
    2. Hahahhaha...saya dah tau dah situ ada momok. Banyakkkk..eh, ramaiiii! Itulah saya kagum Wak lalu tu...hahahahhahaha. Tabik spring!

      Delete
  12. Pacat2 yg berebut nak masuk seluar wak tu mesti pacat betina ..... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sempat nak check lanang ke wedok la kang., ammvoiii

      Delete
  13. Pakai tripod ke ambik gambar2 ni?

    ReplyDelete
  14. kukuh lagi jambatan ni walaupun dah bertahun-tahun di bina.
    tak sama macam ada yang dah runtuh sebelum di guna.

    ReplyDelete
  15. ooo..baru tahu ade pekan nama Kusial..menarik
    ayat tergantung *pasai pe pacat berkenan nak panjat sluar wak..kikikiki
    gojes..kacak..menawan view pic tu..

    ReplyDelete
  16. kemain lawa gambarnyer tu dah macam hdr effect...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HDR la tu makk., x matcham kartun kanns.. ahHHKs

      Delete
  17. Gambar nom lorro kuwi ayyu mbangget (nyengir)

    ReplyDelete
  18. Saya pun tak pernah jejak jambatan ni huhuhu... ANAK JATI KELATE LAH SANGAT KHENNN? :P

    Wak tak ngundi kaa?

    ReplyDelete
  19. cantik la gmbar2 wak ni..
    terer la.. hihihi

    ReplyDelete
  20. wak...pic pertama tu remy teruja.... cantik sangat.... nice angle...... nampak istimewa......
    seistimewa namanya jambatan sungat kusial.....

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen