Followers

Monday, November 4, 2013

PERADUAN SENANG MENANG MINI IPAD, TAPI ADE MAK KESAHH


aQi with the new winning mini iPad. ©2013 WakGelas™

assalamualaikum kengkawan wak sumer2larrr.. dan salam wikenns uoolss

wak nk citer skit psl peraduan nescafe tuari yg wak dh menang 2 mini ipads.., wak rasa antara peraduan yg senang menang kalo kita paham syarat & peraturannyer .., ghituuu

[+ Cabaran So Creamy Nescafe ]

peraduan nih berlangsung 31 ogos - 27 oktober baru lepas.,selama 9 minggu., tiap2 mingu nescafe akan sediakn 3 atau 4 booth di pasaraya tertentu seluruh negara temasok Sabah & Sarawak jugakks., nk tau pasaraya mana kena dengar radio Era.fm (dll).,

dlm syarat peraduan kata pemilihan pemenang mingguan mini iPad bukan secara lucky draw, tp dikira pembeli yg terakhir dan yg tengah pd minggu itu di setiap lokasi pasaraya yg telah ditentukan., mula2 wak X kesah, tp lama2 wak baru perasan dn wak dh try ., dan wak dh menang..,

Dan begitu juga dgn pemenang hadiah utama rm20k ditentukan dgn cara yg sama., pembeli yg terakhir dan dibahagi tiga (nak terperinci cara sila baca T&C yee)., tapi yg hadiah utama nih agak mencabar bagi wak kerana ada 4 lokasi dan wak cuma boleh berada di satu lokasi saje dlm satu2 masa.., wak X leh nk terbang ke lokasi laens dan jadi pembeli terakhir jugakks., bile wak soh orglen proxy2 wak sumer ckp - 'malaslah', 'penatlah', 'dah tidurlah', 'tak sempatlah wakk, tengah berendutts larr' dll jugakks., OTL

tapi bile dh dpt mini ipad baru atas tangan atas riba siap excited terus nak pakey jeww - 'matcham chantek jeew, matcham chomells jeew, matcham chantekks jeeew', camaner tu makk., ahHKsk

walopon begitu, wak syukur alhamdulillah jugakks., timekaseh skali lg Nescafe., majulah sukan tuk Negara..,

36 comments:

  1. Gigihnya Wak ni....
    Menang sana,menang sini
    Teruskan....teruskan dan tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe., sukak suki je kangg.., alhamdulillahh rejeki anak-anakk

      Delete
  2. Replies
    1. thanx bro., lenkali xyahlah letak link new entri kko tu yee..,aptb

      Delete
  3. murak aje rejeki wak ni.

    bila nak letgo tu wak? haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sempat nk letgo, 1 dh jual, 1 anak lanang wak dh amek., uhHUuu

      Delete
  4. Salam weekend wakk..mcm best jee,mcm best je,mcm nak jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik kak wirda nakper.., alalalalaaaa..,

      Delete
  5. 1) saya tak dengar Era la Wak...:P

    2) Proxy tu semua,bila dah nampak hadiah,baru nak rambang mata ye dakkk?hahahaha...Yg tak tahan tu.." tgh berendut"...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1) bukan stesen radio Era.fm jer abg doc.., dll pon adoo

      2) tu rrr 'berenduts' tu lebih penting ghituuu.., ;-p

      Delete
  6. Menag lagik...murah betul rezeki Wak ni..Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh cik JM yg jellitt tuuu.,ehHHee

      Delete
  7. hehe wak kenapa tak suruh kita.. kalau menamng 20k kita bahagi 2 heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane leh bagi 2 cik ma tuu., wak yg kuar semua modal .., uHHUuu

      Delete
  8. wak ni memang rajin menang...bagus betul la...suka menengoknya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke suki je makk kniedaz tuu.,ehHHEee

      Delete
  9. masuk contest apa pun menang...jeles tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg masuk X menang pon byk gak makk, cumer wak X citer2 jeew dlm blog nihh., iihHKKs

      Delete
  10. wahh..tahniah tahniah...doakan dayat murah rezeki jugak tau :)

    ReplyDelete
  11. Salam Wak..
    usaha lif kejayaan..

    tahniah tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik kak cma shiema tuuu., ehhhee tenkiu yuu ;-p

      Delete
  12. wak.. tahniah, murah rezeki ye wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh..,alhamdulilah syukur je makk., ihhKKs

      Delete
  13. All that effort justly rewarded. Fuh, very interesting story behind this win :) congrats

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehe., sikit2 kecik2 jeer., feel malulah fulakks dgn xiao jie nihh.., ihHKks, thanx btw

      Delete
  14. rajinnye laa join.. saya pernah la join tapi tak pernah nak menang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btolla makk., kalo join x semestinye menang., tapi kann kalo X join memey xleh nak menang jugakks! ahhKs

      Delete
  15. Murah rezki wak...selalu menang...Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xlar selalu makk bunda tuu., syukur je kanns., eHHHee

      Delete
  16. Macam mana nak jadi pelanggan yang terakhir wak kalau dah semua pun mesti pakat tunggu sampai akhir jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhHhee bro.., X semua orang tau psl nk menang kena tunggu terakhirr..,sbb dorg malas nk baca syarat peraduann.., tauu xperr

      Delete
    2. Sayang betul yang tak tahu tu. Kena lebih telti rupanya nak masuk peraduan ni. Haha. Hebat dah wak ni dalam bab berperaduan.

      Delete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen