Followers

Wednesday, April 10, 2013

BEFORE A RAINSTORM


⇧ Kuala Lumpur skyline before the rainstorm. ©2013 WakGelas™


Semalam (Selasa) petang, hari nak hujan. Sempat lg tangkap gambar KLCC walo tanpa tripod. Tapi X sempat nk tangkap kilat fulakk sbb nk mandi nk solat magrib dulu tengok2 hujan dah turunnnn anjing dan kuching..,uHHHUU

Tapi kat bangi pown same siap dgn petir sambar menyambar.. air tempayan dibuang jangann tapii.., ammvoiii

Kat Masai X tau fulak wak.., sbb blom sempat wak nak tanye, oghang kat Masai dh tanye dulu, 'watper?'

41 comments:

  1. canti sungguh pemandangan yang wak tangkap..

    ReplyDelete
  2. Patutlah bumbung rumah mak bergegar2, rupa2nya kucing dan anjing terhempas sama! hehehe

    Gambar itu sangat cantik. SubhanAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. opocott., kucing ngan anjing je yg gadohh.., hujan tetap basah mak yee.,IHikks

      Delete
  3. Replies
    1. tenkiu ye makk sukak gmbr wak amek camni..iHIks

      Delete
  4. Wak, untung la dapat ambik hujan ribut klcc tu. Cita2 saya nak amik gambar kilat spi hari ni tak tercapai. Balcony saya viewnya pokok rambutan jew

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibbaik balcony umah wak xde nyiru nak ditadahkan.,,kUikui2

      Delete
  5. wak...kita beli majalah Camera tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniahla mak berjaya membeli majalah camera tu yee.,ehHee

      Delete
  6. Saya tengah mencari mana apartment saya dulu ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekdaa bagi alamat nnti wak tngkp gmbr apartment dulu tuu.,uHHUks

      Delete
  7. wa caya sama lu!
    kalau dapat masa petir sabung menyabung mesti lebih ummmph kan wak...

    ReplyDelete
  8. Kat Kajang pon samer...hujan mencurah2 di bumi. Basah jugak le merempit dgn driver semalam.

    ReplyDelete
  9. Hubby kita pun suka ambik gambar petir kilat tu Wak...

    ReplyDelete
  10. cantik permandangan tu Wak... i like :)

    semalam kucing saya kena angkut ngan DBKL.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing tu la sbb gado dgn anjing agaknyer..,eHHHke

      Delete
  11. Smlm kilat sabung menyabung, guruh berdentum dengan kuat..takut JM tggal sorang dlm umah huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu larr sape soh anak dara tinggl sorang2 dlm umah.. cerr kuar umahh.. ahHHaaha

      Delete
  12. Replies
    1. undi atau tidak wak tatAp akan balik ke gagang yee.., uhhUh

      Delete
  13. tempat kami ni pun petang semalam hujan lebat siap dengan guruhnya dan kilat siyaapp! siaapp!...sampai ke maghrib...risau hati, anak dara tak balik kerja lagi..

    rupanya kat Ampang tempat keje dia pun sama gak...beberapa kali kami 2 beranak kegelapan, karen 'tendang'...

    ReplyDelete
  14. Salam Wak..
    huhuh..semlm kat tempat cma pun hujan..langit gelap betul..cuma hujan tak selebat yg disangka..nsib bek sempat angkat jemuran..
    cantik view.. :)

    oh ye..kenafer beberape hari lepas xdpt nk komen entry wak yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cma.. barang yg lepas jangan dikenang yee..,iHHIks

      Delete
  15. Wakkkk......jatuh chenta ngan gambo header tu....

    ReplyDelete
  16. petang ni pun sama wak, huhu~...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah berdentum tu guruh dilangit khanns.., uHHUu

      Delete
  17. wak bangi pun ada erk ujan semalam
    merembes daun kering kat Jalan tu wak erk

    ReplyDelete
  18. kat ipoh pun sama je
    kilat
    guruh semua ada
    waktu pagi dgn tengah hari oke je
    masuk petang tu dah berdentum-dentum

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lar., fenomena hujan dan guruh sekang ni kanns..,jgn banjir sudahh..,ehhHE

      Delete
  19. senja yg kebasahan..nice pic wak.........

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen