Followers

Monday, January 21, 2013

RITMA JOHOR II SPONTAN - PERTANDINGAN SENI VISUAL TERBUKA JOHOR 2013



Tuari bini wak dh potpetpotpet mmbebel perli2 wak je ckp apa faedah letak gambo chanteques2 dlm blog? Pas kengkawan2 komen2 puji2 ckp chanteques likes dlm FB manyak2 berjute2 lemon pon xde maknenyee kanns.., Wak ckp balik letak gambo dlm blog laen bebenonye X mcm FB sbb dlm blog leh tengok balek gambo2 lama kita.., gituu bebenonye gak bini wak nk cabar wak masuk contest peraduan dan menang..UUhuuu

Pagi Ahad semalam wak terbangun awal sbb eksaited ade Pertandingan Fotografi di Jay Bee. Ritma Johor II Spontan - pertandingan seni visual terbuka Johor 2013. Camane wak leh ter-masuk pertandingan ni? Meh, wak nk cerr citer skit heyyh.

Jumaat kemaren bebenonye wak boring nk cari pertandingan khat kunun2 kat JB nk tangkap2 gambiran je mcm biasa.., Dh lama wak simpan hasrat gituu..uHHuu

Tetiba wak terjumpa website Yayasan Warisan Johor ni ada pertandingan seni visual termasukla khat, lukisan cat (catan), dan fotografi jugakk,. Jadi dipendekkan citer wak pon dtg pagi2 semalam beratur panjang dgn ratusan pelajar IPT dan otai2 full framer tuuu.., UUUhuuu

Masalahnye problem tentang tema yg agak luas (aspek pembangunan, ekonomi dan kemajuan yang dicapai oleh Negeri Johor), dan kami diberi masa 5 jam untuk pergi pelusuk negeri jajahan Johor dan balik sblom kul 2 petang heyyh.., Mula2 wak ingat nk gi building Bukit Timbalan tu tapi rasa koman sangat.., pastu wak gugel cari gambiran menarik Kota Iskandar.., apalagi wak pon terus berlarian dgn cik Jnulekasnova wak yg ituuu.., ehHHHee..,kalo wak nk gi Mersing sempat lagikks yee..

Adala 3 jam wak mundar mandir kat dua bangunan Kota Iskandar dan merayu2 dgn pakguard polis situ tapi X bagi naek panjat tingkat dua atas bangunan pulakks.., bengang je wakk

Kul 12tghari wak pon balik ke bandar dan lepak2 kat tugu jata negeri yg air pancuran X memancut2 air sejak sekian lama tuuui..,Adala bbrape 5~6 peserta foto kat situ jugakk.., Ahhks

Pas hantar foto dan borang kul 2ptg ke urusetia (kena beratur panjang lg), sempat lg wak ajak anak bini wak makan sushi puloops dan balik umah wak nk siap2 kemas balik keje outstation yee.. dan dlm kul 4 ptg urusetia YWJ dah calling wak kata foto wak terpilih menang hadiah - tapi masih X tau hadiah keberapa sbb kena tunggu announcement dulu..,Untuk info, ada 3 pemenang saguhati dapat duit tunai RM1000 jugakk lumayan kanns ;-D

Keputusannya – Alhamdulillah dan tak disangka buah cempedak dh jadi nangka, untung sabut timbul yee. Wak dapat 2nd place dengan hadiah wang tunai dua hibu hinggit cash wehhh. Memeyy berbaloi lah. Tahun depan wak nk masuk lagi.. Heeee



 
⇧ 1. Me and the long queue. Luckily I was earlier and standing infront. Lol. Bangunan Dato Jaafar, JB. ©2013 WakGelas™



⇧ 2. Inside cik Jnulekasnova and Kota Iskandar. The odometer reading on the dashboard was 7777km - a lucky number? ©2013 WakGelas™


⇧ 3. The weather was not so good. Kota Iskandar, Nusajaya. ©2013 WakGelas™


⇧ 4. I purposely bought the small flag to add to the moment. Kota Iskandar, Nusajaya. ©2013 WakGelas™


⇧ 5. A symmetrical view of the Kota Iskandar, Nusajaya. ©2013 WakGelas™


⇧ 6. At first I was about to send this photo for the contest but due to the car parked behind the tree so I cancelled it. Kota Iskandar, Nusajaya. ©2013 WakGelas™


⇧ 7. Therefore I sent this photo for the win instead. Kota Iskandar, Nusajaya. ©2013 WakGelas™



⇧ 8. I met a wedding photographer here (eyenacreation.com) and borrowed his slave flash. But I didn't send this image - (nanti kalo menang kena share hadiah dgn dia pulak kowser u.) Jata Negeri fountain, Johor Bahru, Johor, Malaysia. ©2013 WakGelas™


⇧ 9. My trophy and the winning photograph at the background. Bangunan Dato Jaafar, JB. ©2013 WakGelas™


⇧ 10. Smiling Me for the second prize. Syukur Alhamdulillah. ©2013 WakGelas™

90 comments:

  1. Kalau dah memeang rezeki.... tergolek jer masuk dalam tangan 2000 hinggit tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekase ye mek shidah.., kamera cikai je kitaa.., ehhHHE

      Delete
  2. Wahh... tahniah wak... memang ohsem.. kalau dah berbakat tu, snap apa je mesti chantek kan...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. apanye gudluck makk.., x phm rupenyer..,uHHuu

      Delete
  4. wah...menang 2 hibu tu... ;D

    tahniah ye wak... gambo pun cantik..

    ReplyDelete
  5. lepas ni bini wak dah tak leh 'membebel' lagi... hihihi

    Tahniah Wak! Wa caya sama bini lu... eh silap
    Wa caya sama lu Wak Gelas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. korang species sama je laarr.., ahHHHa, caiyok caiyok

      Delete
  6. wah..caya lah wak..tahniah..2nd place pon ok jg..

    ReplyDelete
  7. Wah...tahniah wak. Murah nya rejeki. Byk juga tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah jugak, tp kepuasan menang hadiah tu yg sangat berharga makk.., uuuHUuu

      Delete
  8. tahniah wak...kan bagus..kena cabar...masuk bertanding ..menang pulaks...rindu nak balik JOhor la wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik je makk.., cuti sekola pon dh abess.. ehheeE

      Delete
  9. waaa....tahniah wak! gambarnya mmg cantik2 lorr...patut pun dapat adiah!

    ReplyDelete
  10. salam wak gelas
    Dolan2 bengi.
    Kabare?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam gak kang Tirana, timekaseh yo sudi mampir neng pondok bodol wak iki.., iiiiiHks

      Delete
  11. told u wak, u r talented wak..
    u neber bilif me.. nau u see..
    kongrets wak..
    di masuki lagi wak bertandingnyer
    i bilif in u wak!
    wa salute u wak!!
    hidup wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa cikgu, wak tembak2 je., nasib menang.., timekasehla sukak foto wak yee.., ehhHHHE

      Delete
  12. tahniah Wak!!
    ini namanya rejeki datang bergolek Wak..
    gambar pun power tu.. leading line dan perspektif yang cantik..
    subjek pulak kena betul dengan tema pertandingan..
    respek sama Wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh la bro mJmP tuu.., pestaim masuk photo contest dan menang tu yg rasa precious.., thanks again for the comment

      Delete
  13. Cayalah Wak. Tahniah!!!

    Siapalah yg parking kereta belakang pokok sampai terbantut hasrat Wak nak masukkan gambar tu? .... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh yo kang YB.., mbohla kang keto neh sopo kuwi udhu keto ku yoo.., ahHHaa

      Delete
  14. waa.. tahniah wak!
    pnjam trofi ble? kihkihkih

    ReplyDelete
  15. Perrghhhh..Tahniah Wak...Tahniah..
    Tak sia sia bini Wak pot pet pot pet khennnnn..dapat jugak trofi + 2 ribu cash...

    Bangunan Dato Jaafar tu unik...tak pernah sampai lagi la Wak...

    ReplyDelete
  16. Wahhh.... bukan cempedak jadi nangka tapi sudah gaharu cendana pula
    2k banyak tu wak. Anak saudara kakak masuk juga tapi hempeh hihi...(Engineer student UTM yg baru belajar pegang camera ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh mak, wak pon X sangkerable leh menang hadiah sbb ramai peserta dan otai2 yg pakai kamera lg canggih manggih yee.., uuhUu

      Delete
  17. Wah bestnya wak...Tahniah ya.. Nnt blhlah belanja mkn (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh keeew? ehhhe,,timekaseh mak ratu yee

      Delete
  18. terror la wak..tahniah, yang bestnya dapat trofi tu untuk kenangan..tak pernah sampai lagi Kota Iskandar, Nusajaya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti kalo mak gi Legoland, singgahla kejap Kota Iskandar, dh x jauh mana tuuu..ehhe, tenkiu

      Delete
  19. teringin juga nak g nusajaya.. tq wak sudi sharing gambar2....

    ReplyDelete
  20. Great! very proud of a fellow blogger winning in such competition.

    errr..tapi tak senyum pun; ada sikit tapi senyum kambing saja. Hehehehe

    ReplyDelete
  21. Tahniah Wak, rezeki semakin melimpah ruah.
    Memang cantik panorama itu

    ReplyDelete
  22. wahhh menang bosarrr tu....bila nak belanja kengkawan blogger ni hehehe....lama dah tak pi johor.....rindu pulak nak pi taman u, plaza angsana.....hurm tentu dah banyak berubah

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. timekaseh ye mak, wak tembak2 jeeer..iHHii

      Delete
  24. Wah!. Tahniah Wak!!. Bestnyaa... Cantik photo tu. you deserve it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon bersyukur gak krn terpilih tuu.., alhamdulillah

      Delete
  25. tahniah wak! seriously chantek gambar tu, memang patot wak menang.. :) very nice shot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ada orglen yg lebih chantek lg sbb tu wak dpt no 2 jeer.., uHHuuu

      Delete
  26. Omak aiii...sah...sah PRO ni Wak.....hebat.......Taniah jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak bukan pro yeee, hobi jakk..,ahhks tenkiu bro

      Delete
  27. Tahniah Wak, tembakan yang tepat...

    ReplyDelete
  28. tahniah wak! berbaloi2 usaha tu..semoga wak akan shoot foto bnyak2 dan menang lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu makk, insyaAllah kalo rajin..Iihiks

      Delete
  29. Wah wak eeee..

    Embah yong dulu cakap wong jowo temenan bijak tembak! Tak kira tembak ape wak

    ReplyDelete
  30. Wahhh wak eeee
    Ganteng temenan!
    Embah yong dulu ckp wong jowo sukek temba-an!
    Kayaiki temenan ni uang jowo hebat!
    Penat la wak keluar dictionary jawa ni
    Bravo wak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang dulu ckp org jawa kalo bukan sepuluh anaknye bukan orang jawa namanyee.., ehHHHee

      Delete
  31. 7777 tikam wak tikammm hahahahahah

    ReplyDelete
  32. Terbaik Wak!
    Tahun depan dptkan no 1 pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh doc, taun dpn doc kena join, sepelaung je tuuu..,ehHHee

      Delete
  33. Wak takda simpan gambar yg jadi juara?
    Nak nengok.
    Nak buat pelajaran.

    ReplyDelete
  34. Alhamdulilah tahniah wak!!!!! memang la cantik pun silap2 kan wak depa masuk dalam kalendar taun depan hihihihi

    ReplyDelete
  35. minggir minggir ieja dtg ni wak..hihi
    klass la wak..tahniah ye..mmg nmpk menarik dan hidup pic tuh..berbaloi sungguh ye dgn hadiahnya ^_^

    ReplyDelete
  36. Sangattt kagum dengan wak. Main tembak2 jer pun dapat second? Waaahhh. Yang bernilai ialah gambaran gambar yang banyak bertepatan dengan tema. Wak memang selalu tembak gambar yang banyak maksud tersirat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amek gambar pon kena ada tanggungjawab jugak makk., uhHUuu

      Delete
  37. tahniah!! bole la belanje sate lepas ni hohohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhha..blanjela sangat.., ko kan sllu bizizzz..,

      Delete
  38. alhamdulillah rezeki
    tahniah wak
    mmg berbaloi2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh mak noen tuuu.. berbaloi tuk keje satu hari ..ehhHHE

      Delete
  39. tahniah wak..tembakkan mengena.tapi memang cantikla.tak sia-sia join prtandingan tu kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh mak rey tuu, tp mane blog mak? uHuuu

      Delete
  40. tahniahhhhhhhhhh..... gambar2 wak mmg cantek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh tasekMe.., gambr orglen pon ramai yg chantek jugakks., ahHHKs

      Delete
  41. Wow ! Tahniah Wak! @nd prize tu.. Bukan calang2 orang tau boleh menang.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekasih yeeer.., untung sabut jee makk..alhmdulillah

      Delete
  42. Tahniah wak...memang seni gambar wak tu. Kreatif. .Artistik

    ReplyDelete
  43. tahniah wak...
    pic tu memang cantik..... remy pun teruja nak ke nusajaya.....

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen