Followers

Thursday, January 10, 2013

PROJECT 50MM - DAY 48 (ANAK DAN IBU)

⇧ Yaasir and his mother at Giant Plentong. ©2013 WakGelas™

Salam Kemis kengkawan wak sumer2 laaar..,

Tahun ni (2013) adalah tahun peperiksaan tuk anak lanang wedok wak tuu heyyh.., aBo nak amek UPSR sekolah cina .., aQi nak amek PMR jugakk., dulu aQi punye result UPSR sekolah cina skit lg wak kena klling dunya sbb dh janji potong leher ayamm., bini wak tengah fening endas kepala sbb nak layan paksa dorang belajar ke Xmoh bajar keer nak jadi aper puloops..,

wak pon risau jguakk nii..,

Note. Project 50:- 50 days, 50 photos with a 50mm lens. Simple concept but to actually complete this project at a reasonable standard takes some serious dedication, personal motivation, oh & good friends help too. - Rick Nunn

51 comments:

  1. wah..kena wat program mega la wak, latu sikit-sikit ker, dua-dua exam penting tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh matcham2 program wak buat heyyh, tu lar tgh feningg ni jugakk.., uHHuu

      Delete
  2. kasihnya ibu hingga kesyurga..sanggup berkorban hatta nyawa sekalipun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn.., saperla X sayang anak tp ada kann, kanns makk?

      Delete
  3. Hehehe saya kena baca 3,4 kali ayat tu baru saya boleh faham apa isi citer nya. Dah la font tebal text melekat lekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan skali dua mak komplen pasal font wak mlekat2 bagaii nii,, tp mak tetap dtg jugakk heyyhh.. ai laike

      Delete
  4. assalam wak, salam ukhuwah dari bunda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam bunda, mongo silakan mampir keblog mrapu ni yee.. ehHHee

      Delete
  5. huhu wah kena wat perjanjian ni ngan anak2.. sapa dapat A semua wak bawak gi men salji.. tak pun gi universal studio.. tak pon bagi ipad sorang satu.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. men salji (genting) sudah,
      gi universal studio sudah,
      gi ipad sorang satu sudah,

      apa lagi yg dorang nak? uhHHuuu

      Delete
    2. wah terbaik la wak.. nak jadik anak wak la haha..

      Delete
  6. saya dulu kene rotan kalau malas belajar. huuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. X saket kan kalo pak omar rotan kt montot yg gebus tu keeew.. hewheww2

      Delete
  7. Wak kene berhenti dr berjalan lah wak taon ni kene fokus kat ank2 dulu hehe



    salam Kemis jgk wak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu ye cii iima tuu, wak pon memey pk camtu jugakkk.., ahhKs

      Delete
  8. Salam Wak..cantik gambar2 yang Wak ambik, kelas gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tembak2 je makk.., timekaseh la mak sukak gambr wak tuu

      Delete
  9. takpa wak, biasanya si ibu lebih pakar dan berpengalaman untuk nasihat anak2..serahkan pada yg pakar, ok la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang pakar pon perlukan assistant jugakkks., UUHuu

      Delete
  10. salam wak...
    Good Luck utk semua anak2 wak.

    ReplyDelete
  11. manjernyer yaasir...moga anak2 wak berjaya k...

    ReplyDelete
  12. cantik pic wak !
    wakk saya x berapa nok pahee ape yg wak tulis tapi bila sebut pasal sek cina saya jadi alert sbb anak2 saya semua sek cina
    duk risau gak sbb anak sulung saya nak upsr di sek cina ..
    harap dia boleh buat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah tu makk, anak wak yg sulung tgh study kat sarawak, dulu sekolah cina jugakkk.., ahhhKs

      Delete
  13. Cantik gambar ni. Good luck utk mereka ☺☺

    ReplyDelete
  14. kasih seorg ibu..bestnye klu dpt peluk ibu..

    good luck utk anak2 wak yer..

    ReplyDelete
  15. selain buat program studi utk exam, kena buat program happy2 (jln2, picnic). bila seimbang baru otak fresh dan tak stress gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh byk jln2, dh byk picnic2.., time to study now.., uHHHUu

      Delete
  16. Sama dgn anak saya..Angah ambil PMR dan Wardina UPSR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan yg terbaek tuk mereka jugakk.. aminn

      Delete
  17. Samalah ngan ank sy yg sulung... boleh buat menantu x hihihi...

    ReplyDelete
  18. anak2 wak sekolah cina... bestnyer...

    ReplyDelete
  19. Semoga anak2 Wak Gelas akan dapat keputusan yg cemerlang dalam 2 peperiksaan penting tu nanti, amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh ciku tu naa atas doa tuuu.., uHHUu

      Delete
  20. assalamualaikum Wak....

    waktu kecil ditimang ibu..waktu besar ditimang gelombang..
    moga warisan kita dpt menghadapi kehidupan mereka di masa akan dtg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam wirda, aminn n timekaseh atas ingatan sebegitu..uuHUu

      Delete
  21. wah..exam penting..wak dengan isteri pun kena study sama...hehehe...budak2 kalau dah janji dengan diorang kena tepati..kalau tak asyik tanya je..hehehe

    ReplyDelete
  22. semoga keduanya bjaya.
    sejuk ibu mgandung bila result gempak...

    ReplyDelete
  23. semoga anak2 Wak berjaya..AMEEN...

    ReplyDelete
  24. suka pic ni wak
    wak! blog sudah direview.. maap le lambat sikit yak..ehhehe

    ReplyDelete
  25. Gud luck untuk anak-anak wak yang nak ambik exam tu dan gud luck untuk wak dalam mendidik anak-anak... :)

    ReplyDelete
  26. semoga kental wak sbb anak2 amik peksa besar thn yg sama.. ;)

    ReplyDelete
  27. kemain manja anak wak tue hihihihii

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen