Followers

Wednesday, October 31, 2012

SINGLE TAK AVAILABLE TAPI

Saya Tak Single Tapi Available, Image from Google

Wak nk abaikan tajuk, jugak gambaran diatas yee.. EeeehhheE

Citer laenns, sbenarnye dh berbulan2 iPad anak wak bocah cilik tu pecah retak sehibu sudahh. Bini wak intan payung dh mbebel siang malam yeee.., soh wak repair tapi wak rasa mcm malas jakk.. Bukannye murah nk repair, tadi siang wak dh pegi Wisma Central yg ada gambor besor semedang ACMizal dgn kete ferrarinye jugakk wehh, wak tanye nk repair kena RM300, pastu bila wak pegi Ampang park nak tanye mamat cina tu kata teknisen blom smpi lagi kena tungu kul 3 petang - apa baranggs? Tapi ada kawan bilang kat Pertama Kompleks tu leh repair sehatus hinggit jakk.. vahhh, wak ke bekejaran ke sana pulak petang niii..  wehh saperla X cayang bini, tapi ada kann .. kannns??

Nota terlepas. Ramai yg tanye. Wak cuma nk bgtau wak nii dh pon repair iPad skrin pecah retak sehibu tuuu.. Wak pegi Pertama Complex sblh Sogo jee. Puas jugak wak carik kedai repair iPad, kedai yg mula2 wak tanye semua nk buat kurang2 RM300... tp nasib wak baik, last menet wak jumpa 1 kedai leh buat ganti skrin pecah tu RM170 jee dn leh buat 2 jam jugakk.. Lenkali kalo rosak pecah lagi, beli je yg baru pulakk.. ahhKKs

W'salam dari wak yg jauh di mato tpi dkt di ati wak selalu ... Hepi2kan diri muu selaluu..aminn

65 comments:

  1. laa ..macam mana boleh pecah retak seribu? ne mesti kes cuai ..

    ReplyDelete
  2. adehhh... dah lama tak ke pertama kompleks. dulu cari telefon kat situ la.

    ReplyDelete
  3. Wahh buleh repair erk.....den ingatkan pakai buang...ahakz

    ReplyDelete
  4. wak2SuaraHati:
    biasalah budak cilik wak tuuu tido makan birak pon dibawa iPad bersama .. uhhhuUuu

    ReplyDelete
  5. wak2salya:
    ahhhaa, wak ingatkan mak gi berendut kat situ dulu2 kannns..

    ReplyDelete
  6. wak2jebateja:
    kalo repair serupa bila baru baek xyah .. uuuHuuu

    ReplyDelete
  7. pagi wak...

    nape ko x ckp nk pegi sana .. boleh kirim minyak wangi sebotol dua kat sogo nunnnnn.... ahhaaa...

    kim salam kat menantu aku yee...

    ReplyDelete
  8. wak2cikPuanLawo:
    asek kem air lioq jeeeer.. uhhhuuu

    ReplyDelete
  9. Aduish...pecah ipad macam kereta accident. Boleh pakai tapi rasa dah tak sama.

    Sabar ye wak. Sabar. Wisma Central memang cenggitu org2nye. Gi jelah tpt lain.

    ReplyDelete
  10. tak single tapi available tu ko la kan wak..?

    :p

    ReplyDelete
  11. beli baru je wak..cari yg murah2..huhu..

    ReplyDelete
  12. ishhh budak tu.. kecik2 dah tak single.. :D

    available but not single lagi ok kot wak ye?

    ReplyDelete
  13. wak2cheryna:
    xde hal la, dh repair pon kat Pertama smlm ptg.. uhhUUu

    ReplyDelete
  14. wak2tasekMe:
    mano mak tauu..., alalala

    ReplyDelete
  15. wak2Kniedaz:
    yg baru mana de murah, dh sama dgn duit hantaran daaa.. ahhhaa

    ReplyDelete
  16. wak2MyjourneyMyphoto:
    budka kecik tu pakey baju bapak dia kott.. ahhhaaKs

    ReplyDelete
  17. ala wakkkk...ipad mini kan dah release....hihihihihih...

    ReplyDelete
  18. wak2daddy:
    kalola duit dtg tetiba dr langit.. uuhhUUu

    ReplyDelete
  19. salam pagi happy sokmo Wak...
    saya happy baca n3 wak... senyum sowang-sowang.. ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  20. wak2MystoryPic:
    salam salam senyum sokmoooo, jangan malu2 singgah sini mek yee..,,

    ReplyDelete


  21. Sayang nyer wak kat anak bini wak... bahagia satu dunia klu semua suami2 mcm wak... :)

    ReplyDelete
  22. mak2MamaMya:
    abes Xkan nak sayang anak bini orglens pulooops.. ooohhooo

    ReplyDelete
  23. mana satu ni wak? single tak available ke tak single tapi available?

    ReplyDelete
  24. huwaaa mesti menangis tue ipad retak seribu huuu

    ReplyDelete
  25. wak2gadisBunga™ :
    wehh degil ketegaq hang nii laa.. kan wak dh ckp sila abaikan.. harhar2

    ReplyDelete
  26. wak2kiera'sakura :
    lama dh menangis X blagu.. uuuhhUUu

    ReplyDelete
  27. huhu..ade jugak xsingle tp available ea.hehe.
    kena repair cepat2. nt kene berleter lg.hehe

    ReplyDelete
  28. wak2NorZilla:
    dh repair pown iPad tuuuu..,


    ReplyDelete
  29. Berapa kesudahannya kos repair iPad tu wak? Mana tau boleh dijadikan pedoman.. Hehe

    ReplyDelete
  30. HAAH SO CEPAT LAA PG CANTUM KAN SEMULA MANA YANG RETAK TU..NANTI AKAK MAJUK..TERPAKSE WAK TIDUR LUAR KEKEK *GURAU JE ;D

    ReplyDelete
  31. wak2Hazmin:
    hampir kesemua kedai repair mintak RM300, last2 jumpa yg leh bagi RM170 sejam siapp.. UUUHHuu

    ReplyDelete
  32. wak2Dinas:
    sediakan duit je laar.. ehhhEee

    ReplyDelete
  33. wak2Jna:
    wak dh repair pown.. memang hari2 tido luar pown.. uhhuu, luar daerahh

    ReplyDelete
  34. saya pon boleh reair wak , tapi bagai tikus baiki labu lah . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak2missklanika:
      Xperlaa, wak dhh soh pakar yg repair..,

      Delete
  35. Aduh..sedih benar mendengarnya... Ipad pecah.. Tak dapat bayangkan macam mana retaknya..

    ReplyDelete
  36. wak2nurnba:
    pecah retak x berkecai tapii.. sibbaik leh pakai main lagikks.. ihiks

    ReplyDelete
  37. Wak Gelas
    Rasanya anak Wak dah duduk di atas skrin Ipad tu. Mesti anak wak dalam diam-diam,ada blog yang wak tak tau?

    ReplyDelete
  38. wak2MatSom:
    anak bocah cili limang tawon kang, reti opo tohh.. asek maenan game waie.., oHooo

    ReplyDelete
  39. wak2wahida:
    ammboiii.., kalola duit tetiba jatuh selepuk dari langit kannns.. uuHuuu

    ReplyDelete
  40. Abg ipar pernah betulkan Ipad terus gi kat Apple. Dulu dea beli 2nd hand, tetiba nak repair terus dpt yg baru. Padahal anak dea yg rosakkan Ipad tu. Maen game ikan berenang dlm sungai, betul2 dea selamkan Ipad tu dlm air. Ahaha! :D

    ReplyDelete
  41. wak2Liyaa:
    wahhh, untungnyeee,.. wak pon X tpk nk gi apple jugakkk.. uwahhh

    ReplyDelete
  42. as salam wak

    begitu ceritanye wak yer..saya cuba baca dalam nada bhs jawa.. :)

    ReplyDelete
  43. Bocah cilik sa iki..mainan ne ipad!

    ReplyDelete
  44. laptop gua pn problemo gak lepas tu repair sdri hahakahakhak dan akhinya bjya beb :P

    ReplyDelete
  45. wak2Ujie:
    bocah sing gedi pon podo mbakyu.. ahakss

    ReplyDelete
  46. wak2MissVolvo:
    wak ingatkan ko repair sendirik kete volvo ko kalo rosak tuuu.. ehhhHEHE

    ReplyDelete
  47. Kabare wak. Hehe :D
    dulu laptop pena rosak, skali nak betulkan dekat 300. Last2, beli baru. Hoho

    ReplyDelete
  48. maknanya Wak kena beli iPad Mini lah tu

    ReplyDelete
  49. Kabare wak. :D
    baik pergi tempat yg murah kalau ada. Jimat.

    ReplyDelete
  50. wak2ctkektus:
    tu laa, beli baru lagi senang xyah nk pk2 laptop rosak kann.. uhhhuu

    ReplyDelete
  51. wak2deengineur:
    iPad pon wak kadang2 pakey jeer.. uuuhhuu

    ReplyDelete
  52. wak2ctkektus no.2:
    wak kabare waras yee..
    dh repair pown.. uhhuuuU

    ReplyDelete
  53. la camne blh pecah tu wak...terpijak ekk...^^

    ReplyDelete
  54. wak2S! M4T4 C0KL4T:
    bukna setakat tpijak tp tbaring tdo atas bagai jugakkk.. uhhhUU

    ReplyDelete
  55. seb baik g survey2 juga rega repair dulu.. kalau tidak habislah!..mmg kena angkat barulah kalau pecah lagi ye wak!

    ReplyDelete
  56. Nak tumpang tanye, kedai yg murah tu kat tingkat brp? Bleh bg landmark kedai.. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wehh mak.., dh 5 bulan wak pon dh luper.., nntila kalo wak refresh memory wak bgtau mak yee.. uhhuu

      Delete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen