Followers

Tuesday, October 30, 2012

HOLLYWOOD MOVIES MENTIONED ABOUT MALAYSIA

⇧ Screenshot from Videodrome the movie. ©2012 WakGelas™
 
Asl'kum semunyeee lame juga X update blog byk sgt nak pikirkan,..mudah2an kita bleh face too face masa yg akan dtg,ngan wak si pemalu..
 
Wiken kemaren wak dh nonton movie Videodrome (1983) - pas free donlod ofcoz uwahh. Menariknya filem ni de sebut tentang Malaysia (muger2 negara akan tetep aman damai sentosa senantiasa sejahtera - aminn). Berikut yelah senarai filem2  tv yg dilakukan di Malaysia atau yg sebut2 Malaysia Malaysia sajeeer, yg wak ingatlah termasuklah Entrapment (1999), Dadah Is Death (1988), Anna and the King (1999), The Beach (2000), Disclosure (1994), etc.

Nota: muvie Zoolander Ben Stiller (2011) pon dh kena ban sbb kutuk2 nk bunuh PM Malaysia..., ganassz matcham terorissz kanns
 
Wsalam wak si pemalu utk muu kwn2 wak yg jauh di mato muuu weiiiii.......

41 comments:

  1. tumpang donlod mubi wakkk...
    nnti aku bagi senarai... ahhhaaa...

    ReplyDelete
  2. salam rindu wak!!!!!!!

    hari tu balik masai kami suami isteri kepingin sekali jumpa wak.... tp tak tahu no phone.. nk ajak shoot gambo..hehe. Pergi senibong tp takde kedai yg bukak... semua masih mood beraya. Wak nnti bg no phone ye kat radinsah@gmail.com. insya Allah cuti sekolah ni balik masai. :)

    ReplyDelete
  3. wak2cikPuanLawo:
    xde maknenye, ituari bunohan wak donlod pon ko xmoh apdet.. uhhhUuu

    ReplyDelete
  4. wak2Nida:
    salam gak akak Nida yg jauh dimato tuu, dh balik masai erkk.. nnti senang2 wak ping2 yoo

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...kelebihan pada negara kita sendiri

    ReplyDelete
  6. rajin betol wak layan movie 1983 ya...hihihi..saya movie kat HBO tu pun tak habis layan lagi...:P

    ReplyDelete
  7. wak2Kancil:
    rasa bangga pon ada, tp yg xbestnye ada movie yg sebut nak bunuh PM Malaysia tuuu.. UUuuhhu

    ReplyDelete
  8. wak2Daddy:
    tulaa masa-elahnye problem, sbb anak wak bocah cilik tu asek pegang remote astro jak kalo wak nk tengok HBO .. sodeyy kanns..

    ReplyDelete
  9. Kok diperkatakan tentang Malaysia baik2 saja...ngak apa2...kalau depa kutuk....naya kita...

    ReplyDelete
  10. rajin tul donlod donlod ...

    pB tak retiiii

    ReplyDelete
  11. wak2jebateja:
    ada bro, citer 'Zoolander' BenStiller tuuui dh kutuk2 nk bunuh PM Malaysia :

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/1567185.stm

    ReplyDelete
  12. wak2pB:
    mak pB mesti terrer reti masak kanns.. ehhEee

    ReplyDelete
  13. tu la kan....buat movie tak pikir sensitiviti...kan dah kene ban....

    alah wak ...ckp pasal movie ni....sentap hati...dah lame tol tak masuk panggung....dah lame tul x feel tgk dari skrin besar...setakat langgan astro first ngan dvd jek laa hheheeheheh

    ReplyDelete
  14. wak2lieyalatif:
    untungla mak dpt layan astro, wak xleh nk layan sbb anak wak cilik tu asek pegang remote astro jakk.. uuuhhUUks

    ReplyDelete
  15. saya lahir 1983..

    eh! komen takde kena mengena.. sori wak..hehehe..

    ReplyDelete
  16. wak2Rai:
    mak muda lagi tuuu.. ehhEEe

    ReplyDelete
  17. wak2ahmad:
    salam bro, xde sape pon ckp negara ni aman yee

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Wak Gelas,

    Rajinnya Wak Gelas nih donlod movie he.he....
    Selamat Hari Raya aidil Adha...

    ReplyDelete
  19. wak2Ros:
    waalaikumsalam jugak.., slmt aidiladha yee

    ReplyDelete
  20. Ganaz2 tak seswai dengan jiwaku yg lembut nilah wak...ekekkee...

    ReplyDelete
  21. saya kadang2 je layan action ni...

    bangga jadi rakyat malaysia :)

    ReplyDelete
  22. wak2JunAina:
    untungla akak dpt sowmi yg pelembut.. ehhhEee

    ReplyDelete
  23. wak2syiela:
    ada orang X kisah pon jadi rakyat Malaysia.. uuhHHu

    ReplyDelete
  24. he he ada mention ke, nk g cari jap !

    ReplyDelete
  25. wak2Kesuma:
    x semua mention, ada yg penggambaran je kat Malaysia tapi citer pasal Siam pon ada.. uuuHhuu

    ReplyDelete
  26. Loorrr...ingat pix Wak tadi :)

    Wak,
    Diorg ni jeles...tu yg dia buat cite macam tu:)

    ReplyDelete
  27. kita bertuah ngr kita aman dan damai

    ReplyDelete
  28. berani berani tu nak bunuh PM Malaysia ek...

    ReplyDelete
  29. wak2Dinas:
    cikgu penah tengok ke muvie nii.. iHikks

    ReplyDelete
  30. wak2Cheryna:
    ramai jugak org kita jeles sesame sendirik.. ehhh, tetiba

    ReplyDelete
  31. wak2gadisBunga™:
    saddam husin pon leh kena bunuh.. ahhh

    ReplyDelete
  32. bilala agaknya dak MayaKarin nak jd BondGirl.! :D

    ReplyDelete
  33. wak2sepa:
    mungkin xkan terjadi kott bahh.. ahhhaa

    ReplyDelete
  34. wak ... dah pernah gi holiwod?? saya lum penah spi lagi ekekekek

    ReplyDelete
  35. pesal la nak bunuh2 pm malaysia. dia terrorist ke? adehhh...

    ReplyDelete
  36. at least orang kenal juga Malaysia...

    ReplyDelete
  37. wak mai la kenduri saya nanti kat ipoh. minggu depan. boleh kita face to face hihihihi. wak kasi alamat saya pos kan

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen