Followers

Friday, October 18, 2013

KEPAK, MILO, ADIK MANIS


Coca Cola and Kotex. ©2013 WakGelas™

Assalamualakum kengkawan wak sumer2 larr.., ehHHEe

Sejak dua tiga minggu nih wak kok jadik bz X keruan jugakks., ke hulu hilir merempit carik milo 400gram yee .,dah byk wak bepergian pasaraya.., dari KUala Selangor gituu rege sepeket dlm RM7.90 ., pastu wak jumpe kat pasaraya Bukit Belacan nih adalah mulah skit jadik RM7.60., PASTU wak jumpe kat pasaraya Speedmart tu RM 7.49 wak ingat paling murahlarr jugakk., dan Giant ke Tesco sumer rege standard RM7.60 ~ RM7.99 ghituu..,

TApi sunguh wak X sangkerable sbb masa wak terlajak ke Mydin Melaka okehh wak tengok rege MIlo dh jadik RM6.99 fuyohhh., kat Mydin USJ pon sama rege jugakk., RM6.99 yg paling termurah wak jumper sekunk nih yee..ehHHEe, tapi Mydin Tampoi xlah murah jugakk sbb rege dia standard RM7.50 jeer ;-p

Dan masa wak keulu hilir tu pon wak perasan gak MIlo 400gram paling TERmahal rege RM8.10 yelah di AEON ye kengkawann.., uhuuUU sharing is caring ghituuu..,

Citer laenns. Wak pon baru tau jugak, maksud #lenglui tu yelar 'amoi chantek' ., dan X sumer pompuan sukak pakai 'kepak' okehh..,hewhew23

Pascanota. Wak baru ternampak rege Milo 400g (bukan 450g yg gratis percuma 50g) tu kat Tesco Seri Alam yelarr RM8.99 yee..,Naper, mak X pecayee?


Milo 450g. ©2013 WakGelas™

38 comments:

  1. rajinnya wak servay harga milo..kalau nak jimat lg..beli pack yg paling besar la wakkk...

    syapun tak suka yg ada kepak...rimas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat cikwirda tuuu., pek paling besar X semestinyer paling murah yee., wak pon dh survey jugakk..,aHHKs

      Delete
    2. ye ke wakkk...?silap haribulan jadi rugi plak beli pack besar kalau termasuk angin atau semutkan wak...betul juga kata wakk tu...pack besar tak semestinya paling murah...(macamana la agaknya bunyi kalau bersuara aHHKs tu ye wak..?)hehe

      Delete
    3. bunyi ikut hidong cikwirda yee., (dalam hati saper yg tauuuuu)..,harhar2

      Delete
  2. Kita serupa wak, suka nau survey rege barang :)
    Kepak is better hehehe. Much much much better

    ReplyDelete
  3. kat Giant RM7.99...kat kedai runcit kat rumah-rm8..minum milo anda jadi sihat dan kuat...:)

    saya suka 'kepak' ayam hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon sukak kepak ayam jugakk.,ahHKs

      Delete
  4. RAJIN betul wak survey..hehe tapi wak yang saya perasan kat speedmart memang banyak yang murah2 antara tesco, giant, aeon..cuma stock tak banyak kat sana...kene pergi ulang banyak kali hehe kedai sempit ada trolley tapi pikir lapanbelas kali nak pakai trolley tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai speedmart memey sempitts biasa wak pakai bakul jeer.., ehHHEe

      Delete
  5. Peraduak Kotek dan Nestle ke wak?

    ReplyDelete
  6. wak ni boleh jd tukang survey harga la..pape sng tnye wak je harge kedai mane murah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan survey sumer barang okehh..,ehHHKee

      Delete
  7. hahaha..kalau dah dharurat harga berapa pun rembat ye wak.. siap pi survey.. dari melaka ke usj lagi.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat melaka makk yee, sampai kt Tampoi Johor okehh..,ehHHee

      Delete
  8. Murah tu wak. Balik ni nak beli milo kat mydin.
    Saya suka kepak. Klo kirim kat somi mesti pesan nak yg ada kepak, Dia fahamlah...ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungg rr somi yg memahami ghituuu.., uhHUuuu

      Delete
  9. selalu beli kat mydin je
    sbb mmg mydin paling murah
    btw kat aeon mmg mahal!!!!

    ReplyDelete
  10. Saya selalu beli kat speedmart,rasanya situ yg paling murah d bandingkan tmpt lain...uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mydin lagi murah la makk tuk milo 400g, barang laens xtaula wakk.. uHHUuu

      Delete
  11. punya hebat wak nih.
    ambik gambor pad pun cantik.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 makk nih, tu blom amek gmbr oghang pakey pad., ;-p

      Delete
  12. Beli milo nak masuk peraduan ke ni wak? Haha

    ReplyDelete
  13. kenapa wak duk survey harga milo ni?

    ReplyDelete
  14. Kakak tak alert bab rege Wak. Minum aje pandai hahaha...
    Kakak ingatkan berkepak apalah tadi. Wak ni betul buat kakak ketawa sendiri....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepaklarr., abes makk panggey aperr..,ehheeEe

      Delete
  15. Replies
    1. baru tau ke bro.., ammvoiii gelakks erkk.. ;-p

      Delete
  16. pad kepak? hahaha

    semuga berjayo ye wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah amin dan timekaseh cik cimöt yg jelitt tuuu..,ehhHHEee

      Delete
  17. lamanya tak beli milo tu.. biasa beli yang 3 in 1 jew...
    kita tak suke kepak tu kepak ayam sukeee. tapi kalau itu jew yg ada, ok jew :P
    coca cola @ lenglui....???

    ReplyDelete
  18. Gigih sungguh wak mengsurbei harga.
    Apa2pun.. rega kat tesco meme mahal, tapi masih ramai yg terjah (termasuk saya kihkihkih).

    Tak paham le ape mende pakai kepak? :-/

    ReplyDelete
  19. Wak.. tak elok minum coca cola.. kandungan BOD dia tinggi Wak.. ehehe..

    ReplyDelete
  20. hahaha...tang kepak tu...teringat CiM masa mula2 kawin dulu, dah ler hodup malu2, masa kehabisan mende tu, minta tolong en.hubby yg sdg diluar belikan, tetiba dpt panggilan dr en.hubby terus tanya " yang....nak yg ada sayap ke tak ni?"

    hahaha....face pulm tau muka I yg tak berapa lenglui ni.

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen