Followers

Wednesday, September 25, 2013

BHPETROL


BHP Petrol Station, Pasir Gudang Highway, Plentong. ©2013 WakGelas™

Assalamualaikum kengkawan semua2larrr.., hai hai haiii

eeEEe dh lama gak wak x updet blog wak yg ini khenns., ehhHee memey wak tengah berCinta (lar sangat) nk updet jeeww matchamla wak xde keje laen nk buat ghituuuu..,uuuHH

Selamanye kann wak selalu isi minyakk kat Petronas atau Shell sajeee sbb dorang je yg ade buat contest ghituu., stesen minyak Esso (sekunk dh tukar jadiK Petron) wak datang mampir isi minyak jugakk sbbnye dekat bebienor sepeLaung depan umah wak jakk disana disana.., ahHKs

Tapii sejak dua menjak ni wak dh mengadesskan diri wak nak isi minyak BHP jugakk, boleh ghituuu.., selama ni wak ingat xlah byk stesen minyak BHP, tapi sama banyak jugak dengan stesen minyak yg lainnes.., banyaklarr sangat kalo baling batu, batu pon jatuh kat dalam stesen minyak BHP jugakk.,ahHks..,

itu jak wak nk ngobrol2 ngomong2 semberono wak nii., kengkawan sumer jgan nakalss2 erkkk.., kenang wak dlm doamu..chewahhhhH

Pascanota. BHP Petrol is the result of a major rebranding after Boustead Petroleum Marketing Sdn Bhd acquired 70% of British Petroleum (BP) Malaysia’s fuel business in 2005 for RM456mil. [+ the Star ]

48 comments:

  1. Lepas isi minyak BHPetrol ni ada perbezaan tak Wak..coz JM Still setia ngan Shell :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 bezalarr sangattts.., tapi kalo biasa ko isi Ron95, tetiba isi Ron97 memeyla berbeza cukup berbeza.., ;-p

      Delete
  2. hahaha.....tak pernah lagi isi minyak kat bhPetrol...setia dengan shell & petronas katanya... eh, bhPetrol ni ada kena mengena dengan zaman dolu2 punya stesen BP ke yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep bro, upgred dan reBranding dari BP ghituu..,uHHuu

      Delete
  3. nanti kita join wak isi BHP gak. tengok gambor BHP wak berkenan pulak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaa., tengok gmbr wak pon leh teruja nk isi minyak BHP eyyyhh?? camni wak nak royalti BHP lar jugakkks.., bolee?

      Delete
  4. Menyerlah kaler oren tu dilangit biru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'oren dilangit biru' dh matcham tajuk novel mak jeeer..,ehHHEe

      Delete
  5. kalau time terdesak je isi bhp wak, tah nape ati tak berkenan dengan bhp :)

    ReplyDelete
  6. isi minyak BHP harga minyak sama je kan..kehkehkeh..btw..cousin sy kerja kat BHP..bonus masssyyyuuuukkk...

    ReplyDelete
  7. ceh..penat komen..3 kali tak masuk gak tak taulah..hahaha..

    kena repeat komen ke? malaslah..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabor je larr., mak tungula 2-3 minit nnti wak approve kan dulu.. ;-p

      Delete
  8. cantik langit itu hari yer wak..
    apa result pakai BHP wak.
    komen skit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pakey minyak BHP bukan tuk dptkan result menawan ye bro shark.., suke suki jeeer.., ehHHee

      Delete
  9. selalu guna shell dgn petronas je
    klo terdesak baru taram stesen minyak yg berdekatan. hihi

    ReplyDelete
  10. Wah.. Wak isi minyak sebab nak masuk kontest ke wak.

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. mewan tu amende makk? cerr ckp teghang2..,uhUuu

      Delete
  12. Terserlah orennya di langit biru tu Wak.

    ReplyDelete
  13. Kat Johor boleh tahan banyak juga stesen BHP tu. Senanglah kalau wak nak isi minyak oren tu ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi senang kang kalo leh isi minyak jeeer x yah bayor ngono.. ahhks

      Delete
  14. tak pernah isi BHP...masih pengguna setia caltex dan shell. tiba-tiba stesen BHP nampak lawa dalam foto wak ni..ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh lehh mintak roualti minyak ginii.., ihhHi

      Delete
  15. kalau moto biasa isi petronas je wak..
    saya takada kereta lagik.. tp ramai kawan guna shell..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela moto pon pakai minyak juge kann., ehHKee

      Delete
  16. BHP kat jln kuching ada kot.. meh sini...hihi... hubby sy slalu isi minyak keta kat shell... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlah wak desperado nak carik BHP jalan momon tuu.,harhar2

      Delete
  17. Pyka selalu guna petronas dgn shell je . Belum pnah msok lg la BHP nie .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai org x pnah masok BHP jugakk.,ahHKs

      Delete
  18. Menurut kata adik ipar saya yg kerja Exxon Mobil,dan kawan2 O&G saya,katanya minyak yg paling bersih ialah BHP..disusuli Esso/Mobil ( now Petron)...So mmg saya selalu isi kat Petron, sebab BHP susah nak jumpa :) Kalau Petronas buat contest, saya isi kat Petronas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan dorang sumer amek minyak dari depot refineries minyak yg sama jakk..,uhUUUu

      Delete
  19. janji isi minyak kete kan waaaakkk... kalo x de minyak kete tak jalan.. hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je jalannn, tolak pakey kaki jewww.,eHHkee

      Delete
  20. Salam wakkk...

    Eheheheh...entry wak ni simple je tp sya asyik dok baca komen balas wak di setiap komen di atas...gelihatilah wakkk nih...jwb pendek n selamba tp kelakar...hahaha...jadi keja plak sy bc satu persatu..

    Sy una shell je wak sbb bp jauhhh nun dr tempat sy wpun ramai kwn yg anjurkan sy guna bp.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jugak cik wirda tuuu.,wak suker suki gurau sender boleee kehnns..,ehHHee

      Delete
  21. Salam wakkk...

    Eheheheh...entry wak ni simple je tp sya asyik dok baca komen balas wak di setiap komen di atas...gelihatilah wakkk nih...jwb pendek n selamba tp kelakar...hahaha...jadi keja plak sy bc satu persatu..

    Sy una shell je wak sbb bp jauhhh nun dr tempat sy wpun ramai kwn yg anjurkan sy guna bp.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam lagi cik wirda.., wahh double commentt tuu.,uHHuuu

      Delete
  22. hahaha..wak ni pandai jawab lah..lawaksss pon ade..kita follow wak lah..peaceeeee!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. follow bole jeew.., tenkiu makk hyazz .,iHHkks

      Delete
  23. area sy cuma ada petronas je BHP ni jauh sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglarr cik kak ade area ghituu., uHHuuu

      Delete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen