Followers

Monday, December 2, 2013

BERTONGKAT DI GUNUNG DATUK


▲ a view from top of Gunung Datuk (885m above sea level), Rembau, Negeri Sembilan. ©2013 WakGelas™

Assalamualaikum kengkawan wak sumer2larr..,ape keje poyo wak dah buat pepagi Ahad nihh?


  • Gunung Datuk (885m above sealevel) conquered at 11.26am on 1/12/2013 (sunday).,


gambiran xlah wak tangkep bnyk sbb tujuan bukan tuk bergambiran yee., tau xperr ;-p

alhamdulillahhh..,syukurr


▲ Yours truly on top of Gunung Datuk (885m), Rembau, Negeri Sembilan. ©2013 WakGelas™


▲ Me with Lutfi Zainal (sitting far left) and the gang, Gunung Datok (885m), Rembau, Negeri Sembilan. ©2013 WakGelas™

37 comments:

  1. Cantik pemandangan. .Hensem semua model tu tambahan model yg pegang tongkat :P

    ReplyDelete
  2. Wah ..sampai juga Wak ke puncak.. kami selalu mandi kat sungai tu..nak naik ke atas maaf la ... anak2 lelaki je la yg sampai.. boleh nampak PD kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x brape nmpk PD sbb awan tebal hari nak ujannnn angkat jemorannns., ehHHee

      Delete
  3. Saya turun gunung datuk... kaki gigil 2 3hari hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebbaek masa tuu tghmalam xde orang 'kaco' kanns., kuikui2

      Delete
  4. Ggihnya Wak bertongkat pon panjat jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tularr orang berumur mcm wak ni kena bertongkat baru smpi puncak gunung yee.,,euUUhhhu

      Delete
  5. akhinrya WAk dah jejak Gunung Datuk..JM pun dah jejak sana thn 2010 hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonokk kan kalo daki smpi puncak tengok pemandangan cantek dan nyamann ghituuu.,ehhHEe

      Delete
  6. saya sampai puncak ni tahun lepas. siap dapat tengok matahari terbit, subahanallah...hanya itu yang terluah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan tenogk sunrise ke sunset atas puncak gunung.., memey X terucap ghituuu., ehHHee

      Delete
  7. Wak ni makin lama, makin hebat, makin kuat, makin kaya
    Alhamdulillah
    Kepingin sgt mndaki gunung dgn Wak
    Tetapi skrg dah tak kuat
    Cantik betul gambar tuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaaa., kang matsom iki., eneng2 waie larr., wak biase2 ora hebat koyo opo tohh., alhamdulillah, mangger sak iki sehat walafiat buatla aktiviti yg menyehatkan tubuh badan jugakk ..

      Delete
  8. rajin wak :) nak tanya wak ada join mana2 club ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. club apetuh., uhhuuu., buat masa ni club mendaki Geng Aura Gunung je sekali wak join panjat Gunung Ledang., naper nk join gak keeww cik ma ❥ .. ehHHee

      Delete
    2. hehe boleh join ke wak? semput2 takde pengalaman ni.....

      Delete
    3. bolehh jeew., kena add FB dorang larr., wak pon terjah2 jee., kekadang daki sorang2 jakk.,ahHKs

      Delete
  9. syiiookkk nye dapat menikmati keindahan alam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey syokk, berbaloi dengan pendakian berjam2 ghituu.,uHHUUu

      Delete
  10. Cantikknya pemandangan nya Wak... indahnya ciptaan Tuhan...nyaman...:)

    ReplyDelete
  11. respek la kat Wak !!

    Kampung nenek saya kat Rembau...tapi sekali pun tak pernah ke Gunung Datuk! wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon pestaim daki panjat dan sampey puncak jugakk.,ahHHKs., selama nih x penah dengar pon nama Gunung DAtuk ghituuu ;-p

      Delete
  12. Bila tgk org panjat2 gunung ni mak minat wak..tp mak tak pasti mak minat panjat sekali ker...apa2 pun mak suka tgk ohsem2 scenery ni wak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjat sonok tau makk eyenee., ehHHee

      Delete
  13. Dahsyat wak ni.. Kagum!

    kalau ada Gunung Datuk mesti ada Neneknya.. kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin NekBaknye dah lama xde ghituuu.,uHHUuuuu

      Delete
  14. Saya ada sorang kawan maya yang guna nick name Puteri Gunung Datuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak dh google xde pon blogger nick puteri gunung datuk ghituu., ;-p

      Delete
  15. Replies
    1. aisehh makk kan wak dh cakapp atas tuu tujuan bukanlar nk amek gmbr yee..,

      Delete
  16. owh indahnya pemandangan... subhanallah...

    ReplyDelete
  17. Tak sukalah wak daki gunung ni ....belum daki pun dah tau mesti tak akan sampai puncak hehe

    ReplyDelete
  18. salam wak..

    berjaya jugak daki gunung datuk.. bestnye ade geng2 sporting mcm ni :)

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen