Followers

Tuesday, July 15, 2014

THIS IS A WAR


▲ A used firecracker (not mine) and my balcony full of bird shits. Bukit Belacan. ©2014 WakGelas™


Dulu bila bulan puasa wak sukak beli bungapi dan mercun kat param tuk anak2 wak disana disana., tapi sekunk nih pon dh malass nak beli mercun jugakk., anak2 lanang wak pown x merengek2 mintak ya sudahh., mak dorang pon sama (x merengek gakk) .,uhHUuu

Pasal gmbr atas mercun yg tersesat kat berandah umah wak yee beberape hari lepas., sibbaek x terbakar umah wak kannn.,

“Dear Allah, please protect and saved them in Gaza. Only you who can help them [Ya Allah, tolong lindungi dan selamatkan mereka yang berada di Gaza. Hanya Engkau yg dapat menolong mereka] #PrayForGaza,” Amin ya robbal alaminn.

5 comments:

  1. Nasib baik mereka x merengek wak klau x ibarat bakar duit je
    #prayForGaza too sedih sgt tgk nasib mereka

    ReplyDelete
  2. wak pun jangan gatal2 nak beli mercun. nak lepas gian la kononnya. hehehee...

    ReplyDelete
  3. sib baek bunga apa roket...bukan bom roket :)

    ReplyDelete
  4. Kat rumah lepas berbuka tak aman langsung rasa nak soh ja budak2 tu pi Gaza nun...

    #prayforgaza

    ReplyDelete
  5. kita orang main pop pop je wak..

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen