Followers

Thursday, March 13, 2014

CITE MELAYU

▲ Cerita ceriti movies oranglen. ©2014 WakGelas™


Cite Indonesia → anak tertukar-tukar

Cite Hindustan → sikit-sikit joget

Cite Korea → sikit-sikit nangis

Cite Orang Putih → sikit-sikit cium

Cite Tamil → sikit-sikit hero tunjuk kuat

Cite Cina → Sikit-sikit lawan

Cite Melayu → sikit-sikit BOMOH kann mak kannns ;-p

Baik wak tenokks citer Wongputihh., ihHKs

▲ The antics by self-styled Raja Bomoh Sedunia (World Shaman King), Ibrahim Mat Zin at the Kuala Lumpur International Airport yesterday. Source: internet. ©2014 WakGelas™


28 comments:

  1. Gambar ini cerita yang paling menyayat hati. Dah macam cerita Do Re Me dah mereka ini. Ini bukan cara Islam. Sama-sama berdoa supaya MH370 dijumpai dengan selamat.

    ReplyDelete
  2. Kita nak tengok cite org Hindi lah.. best wooo joget2 ahaks.....

    DOAKANMH370#

    ReplyDelete
  3. bila tok bomoh & the gang nak bawak turun itu pesawat,yg dikatakan berada diantara 3 negara hehe

    ReplyDelete
  4. Ooh..suka tengok cite omputih ya....tak baik tauuu..

    ReplyDelete
  5. hahahaa...hahaha..masalah nyer ade jugak yg percayaaaaaaaaaa......

    ReplyDelete
  6. hahahaa..macam2... zam...zam...ala ka zam....:P

    ReplyDelete
  7. orang melayu ni sorry to say lah wak, some of the malay, mentaliti memang ke bomoh jer... bomoh bomoh bomoh... konon alternatif, tapi lupa pada Allah agaknya...kekuasaan Allah... bila something happen, bomoh, bila ada yang tak kena bomoh...lepas tu suka sangat percaya pada perkara2 khurafat...Nauzubillahminzalik...

    ReplyDelete
  8. syirik tetap syirik..Ya Allah ko berikanlah hidayah kepada mereka2 ni dan kembalikanlah para penumpang dan cabin crew mh370 kepada kami dengan selamat...Amin

    ReplyDelete
  9. salam wak..
    nk tumpang gelak je.. bhawahaha.. :p

    semoga pesawat MH370 ditemui dgn selamat..aminnn

    ReplyDelete
  10. Buah kelapa tu potong boh ais minum lagi sedap wakkk...

    ReplyDelete
  11. this is what we called, publicity...

    haha.

    ReplyDelete
  12. YG PELIK TU, SAYA KAT KLIA X THU MENAHU BILA DIORANG DTG.HUHU

    ReplyDelete
  13. Teruk benor si bomoh ni.. kenapa mesti kat airport.. pi la dekat pantai berdekatan kota bharu sana tu..
    Memalukan jer.. satu dunia tengok.. kesian pada family mangsa.. apa pun doakan untuk MH 370 lagi baik dari layan bomoh macam ni

    ReplyDelete
  14. Hahahaha..gelak sikit buleh tak wak...

    Mak suke tgk citer siam wak..ONGBAK....

    ReplyDelete
  15. lawak lah...dh mcm zam2 ala kazam..baik tgk citer korea...

    ReplyDelete
  16. Depa dulu gagal masuk Maharaja Lawak Mega sbb tak hensem. hehehe

    ReplyDelete
  17. Citer pasal bomoh ni memang torbaeek... huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. Senyum.. tak perlu kata apa-apa..

    ReplyDelete
  19. macam cerita p.ramlee pasal tikar terbang tu..

    ReplyDelete
  20. Assalaamu'alaikum wr.wb, Wak Gelas...

    Maaf baru hadir membalas kunjungan Wak. Terlepas pandang pada komentar Wak di blog saya. Terima kasih kunjungannya.
    Melihat foro Raja Bomoh di atas, saya tersentuh hati kerana adanya aktiviti seperti yang jelas membelakangi agama. Apa dimahunya, ya. Semoga Allah SWT menghindari kita semua dari musibah dunia dan semoga pesawat MH370 dijumpai dalam hal yang Allah SWT telah takdirkan kepadanya.

    Salam kenal dan hormat dari Sarikei, Sarawak
    SITI FATIMAH AHMAD

    ReplyDelete
  21. suka cite hindustan dulu2 .. best !!!

    SRK ! SALMAN KHAN ! HAHAHA

    ReplyDelete
  22. satu pertunjukkan seni yang hebat tu...!!!

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen