Followers

Friday, January 13, 2012

PROJECT 50MM - DAY 49 (BAD LIGHTINGS)

cikPutih
⇧ Kuala Lumpur City Center, Malaysia. ©2013 WakGelas™

Lap Lip ! Lap Lip ! Lap Lip ! 

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh kekawan wak semua2laa..,

Projek 50mm lens wak ni dh nak smpi ke hujungnyee - esok yee..,

Nmpk mcm senang nk buat gambiran gerak2 heyyyh.., tp agak mencabar jugakk, sbb kena bawak tripod, kena parking tepi longkang tepi jalanraya yg sibuk ditengah2 bandaraya ., pastu kena horn bagaiii.., aduhaiii

Bukan setakat tu, smpi kat umah kena transfer masuk pc.., nak edit video dlm pc yg mcm kura2 ni pun satu hal.., 

tapi wak gagahkan diri jugakk.., uuuHHuu

Pascanota. Wak nk ucap timekaseh pd cik eintan nurufzie aka cik en tu yg sudi review blog mrapu wak niii.. Tu laa, ramai org ckp X phm wak tulis apa baser pon tungganglanggang font gedi besar gedabak heyyyhh camano wak nak buat Tutorial jugakkks.., ahhks

Note. Project 50:- 50 days, 50 photos with a 50mm lens. Simple concept but to actually complete this project at a reasonable standard takes some serious dedication, personal motivation, oh & good friends help too. - Rick Nunn

60 comments:

  1. kejap aje dah nak 50 hari kan wak..
    saya sambut baton wak yer, 35days, 35 photos with a 35mm lens..
    mudah-mudahan berjaya hendaknya


    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh bro, mugo2 slmt berjaya.., tp leh updet tiap2 hari kewww.., ehHHee

      Delete
  2. Wak buatlah entri tutorial ringkas cara nak lip lap lip lap tu..saya pun dah bersedia nak kena hon ni...bahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahh.., nnti senang2 free2 wak buatlahhh yeee..,

      Delete
  3. Replies
    1. ahhhaa.., nak lap U lap U lap U pon boleh jugakkkks., aaHHKs

      Delete
  4. wah..cayalah wak,akhirnya...kini pasti!!...hikhikhik..dah melalut lak!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, tinggal sehari lagikk.., ihhIKks

      Delete
  5. tahniah wak.. cane wak buat lip lap lip lap tu.. kagum NR huhu

    ReplyDelete
  6. ok jer wak ima phm jerrr...

    cntik wak gmbr ni.......!!! disebalik liplap tuh tulis apa wak? kurg pasti.
    civic ke hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ok saya rasa cam camry? betol tak? haha

      Delete
    2. tetiba wak jadik kesian kat ko.., cerr type google 'kereta c200'.., mesti ko tauu.., vukan viva tapii., uhhHUu

      Delete
  7. tangan berseni :D

    itewww ni tangan senget..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambr wak tu pon senget jugakk perghh..,uuuHuu

      Delete
  8. dah nak bis ye wak..tp gbr2 yg wak amik sume nye mantop2 belaka..hehehhe

    ReplyDelete
  9. Saya tak nak tahu tentang bagaimana wak buat, bagaimana wak ambik gamabu tu, sebab saya takkan faham. Cuma saya nak menonton, menengok dan menikmati kecantikan gambar tu. Terima kasih wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r welkam makk aziela tuu..,,dn timekaseh jugak sudi jenguk2 komen2 blog wak ntah apa2 ni.., ihhIKks

      Delete
  10. Bukan tak paham wak..susah nak bace jer sikit sebab tulisan besar sgt..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak biaq betiq.., ingatkan lg kecik lg susah nak bace.., uhhUU

      Delete
  11. lip lap lip lap signal dia ye...ala xde la xpaham...paham je...sikit2 xpaham wat2 paham dah le...blh camtu...kih3

    ReplyDelete
  12. akhirnya ada lagi gambar .gif ni kat sini..susah tak wak nak buatnya? rasa pernah baca tutorial tapi tak buat2 lagi..wak buatlah tutorial...jangan dalam bahasa jawa nanti orang tak faham (saya faham sikit-sikit je)...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengokla kalo wak X malas nnti.. iHHiks

      Delete
  13. wah dah nak habis..dah rupanyer..

    ReplyDelete
  14. tak sabar nak tengok gambar last...

    tapi memang tulisan wak gabak. susah nak bace :)

    sori kalo salah pendapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper, tulisan wak besar sbb wak dh X pakey cerminmata yee., dh X nmpk jelass.., uHHuu

      Delete
  15. cantik..liplapliplap..
    dah hari ke 49...cepatnya rasa..

    ReplyDelete
  16. I pun mcm Daddy Ziyad jugak, nak tutorial lampu kelip2 tu, bro.

    ReplyDelete
  17. aduiii, silau mata ni wak tgk lampu lip lap lip lap tu..

    ReplyDelete
  18. Suka tgk gmbr2 yg Wak ambk....cantik2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekasehla mak sukak, wak kok jd malu2 jugakks.,aHHHks

      Delete
  19. salam Wak....

    lip lap lip lap lampu dia...tak mau puji wak la...nanti wak malu plak...

    ReplyDelete
  20. wak, cam ne nk wat kasi lap lip tu.. ajari aku ( tiru suara anuar zain nynyi lagu tu) heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'ajarin' tu dh matcham sinetron indon pulak makk., ekKKee

      Delete
  21. wakkkkk, makcik datang bertandang....ada makan apa kat rumah wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada air jarang air suam je makkcik.. ihhIkks

      Delete
  22. assalamualaikum wak..
    Syah dah selamat terima hadiah.hehe..thanks ye wak! :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam cikSyah tuu, alhamdulillah semuanye selamat kann.., dn timekaseh jugak sudi join GA wak yee..eHHHe

      Delete
  23. salam wak gelas.
    Kabare?
    Dolan2 bengi setu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mbakyu sing ayu, monggo2 mampir pondok wak sing bodol iki.., ojo isin yo

      Delete
  24. Memang mencabar betul utk dapatkan shot yg baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bisa tegal biasa bro thomas.. ekKKee

      Delete
  25. terpegun sat...camne wat blh wat kelip2 camtu..maybe next time blhlah wak buat tutor ni...maybe blh share...hihi

    ReplyDelete
  26. tang nak bawak tripod tue yg sebal kan wak hihihi

    ReplyDelete
  27. Bukan senang nk snap pic lmpu sharp mcm tu. Tahniah wak

    ReplyDelete
  28. errr wak,cikgu konpius ni...tu gambar ke video?

    ReplyDelete

Salam,

pecah kaca pecah cermin,
lepas baca harap komen